Policie zadržela šéfa strážníků v Praze kvůli úplatku

Vladimír Kotrouš

Vladimír Kotrouš Zdroj: Praha.eu

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) dnes zadrželi ředitele pražské městské policie Vladimíra Kotrouše kvůli podezření z přijetí úplatku. Informoval o tom server Lidovky.cz

„Vyčkám na podrobnosti o této události a předpokládám, že pokud bude informace médií potvrzena, okamžitě bude pan ředitel postaven mimo službu. Popřípadě s ním bude okamžitě rozvázán pracovní poměr,“ uvedl v zaslaném vyjádření pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Podle serveru Lidovky.cz byl Kotrouš zadržen ve své kanceláři v Praze 10 dnes kolem 13:00. Na akci se podíleli také příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA). Server iDnes.cz ale napsal, že Kotrouše policisté zadrželi v autě v ulici V Korytech v Praze 10.

Náměstek městské policie Ludvík Klema řekl, že dosud o případu ví pouze z médií. „Nějaké úkony ale vůči městské policii probíhají,“ řekl Klema. Státní policie podle něj kontaktovala inspekci městské policie. Bližší informace ale inspekce Klemovi nesdělila.

Pokud by se informace o zadržení Kotrouše podle Klemy potvrdila, převzal by vedení městské policie on. „Šlo by o standardní postup, jako když byl pan ředitel na dovolené, nebo byl nemocen,“ dodal.

Ředitelem městské policie je Kotrouš od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Kotrouš absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.