Praha ruší velitelské posty v Městské policii. Reorganizace pokračuje

Městská policie

Městská policie

Druhá etapa reorganizace probíhá v řadách Městské policie hlavního města Prahy. Změny se dotkly téměř všech útvarů a výsledkem bylo mimo jiné zrušení celkem třiapadesáti míst s příplatkem za vedení. Reorganizace se nevyhne ani obvodním ředitelstvím. Proběhnout by měla na přelomu roku 2013 a 2014.

V Městské policii hlavního města Prahy probíhá druhá etapa reorganizace. Probíhající změny byly hlavním tématem návštěvy ředitele policie Eduarda Šustera na obvodním ředitelství Prahy 1. „Po vyhodnocení první etapy reorganizace se ukázalo, že kroky podniknuté během ní byly správné. Proto reorganizace pokračuje druhou etapou, která se dotkla všech útvarů, vyjma dvou. Výsledkem bylo mimo jiné zrušení 53 míst s příplatkem za vedení,“ řekl Šuster a zároveň také poděkoval strážníkům za nasazení při červnových povodních.

Naznačil také, že další etapa reorganizace se už připravuje a měla by začít na přelomu roku 2013 a 2014. Ta se bude týkat obvodních ředitelství a budou jí u městské policie dokončeny personální změny. Šuster ale změnil také systém odměňování za dlouhodobý nepřetržitý pracovní poměr. Odměňování věcnými dary nahradí dary finanční a pamětní list podepsaný primátorem Prahy stejně jako ředitelem Městské policie.