Realitní magnát Korec posiluje byznys se zvířaty. V Zoo Tábor bude mít velblouda

Kromě táborské zoologické zahrady chová ředitel developerské společnosti Ekospol řadu zvířat i soukromě.

Kromě táborské zoologické zahrady chová ředitel developerské společnosti Ekospol řadu zvířat i soukromě. Zdroj: E15 Anna Vackova

. Táborská zoo vznikla v roce 2011. Její zakladatel a první majitel Libor Hrubý však kvůli dluhům musel předloni ukončit provoz. Zoologickou zahradu od něj následně koupil pražský podnikatel a majitel developerské společnosti Ekospol Evžen Korec.
Vedle nemovitostí vlastní majitel Ekospolu Evžen Korec také ZOO Tábor.
Táborská zoo
Zoo Tábor
Samička Karla ze Zoo Tábor, která by měla být zákla
6
Fotogalerie

Táborská zoologická zahrada realitního byznysmena Evžena Korce zahájí každodenní provoz o dva týdny dříve než v předchozích letech. Zatímco v minulosti ukončila zimní provoz až začátkem dubna, nyní se tak stane 20. března. Od konce března navíc návštěvníci v Táboře uvidí velblouda, kterého zoo získá. 

"Velblouda, kterého zatím nemáme, dostaneme od pražské zoo. Na podzim navíc přibudou další dva a naším cílem bude založit chov a zkusit v Táboře přivést na svět mláďata velblouda," řekl dnes její mluvčí Filip Sušanka.

Táborská zoo měla přes zimu otevřeno jen o víkendech. Nyní se režim změní. "Prodlužující se dny a slunečné počasí lákají k procházkám a výletům. To je vidět i na stále rostoucí návštěvnosti zoo Tábor. Proto už od následujícího týdne prodlužujeme otevírací dobu na každý den od 9:00 do 18:00," uvedl Sušanka.

Zoo Tábor chová přibližně 250 zvířat. Loni ji navštívilo přes 70 tisíc lidí. Jde o největší zoologickou zahradu v Jihočeském kraji. Táborská zoo vznikla v roce 2011. Její zakladatel a první majitel Libor Hrubý však kvůli dluhům musel předloni ukončit provoz.

Zoologickou zahradu následně v konkurzu koupil pražský podnikatel a majitel developerské společnosti Ekospol Evžen Korec. Lidé mohou v táborském areálu vidět sedm desítek druhů zvířat.