T-Mobile měl problémy s dostupností mobilních služeb. Mohlo jít o hackerský útok

Operátor T-Mobile. (ilustrační foto)

Operátor T-Mobile. (ilustrační foto) Zdroj: Blesk:CNC_Martin Přibyl

Operátor T-Mobile. (ilustrační foto)
2
Fotogalerie

T-Mobile měl od pondělního rána problémy s dostupností mobilních služeb, nefungovaly ani SIM karty a zákazníci se nemohli připojit k mobilní síti, informovaly Novinky.cz. Uživatelé mobilní sítě nemohli posílat zprávy, volat a ani používat internet. Příčinou mohl být hackerský DDoS útok, řekla mluvčí společnosti T-Mobile Zuzana Netolická.

„Výpadek se týká celé České republiky, od 8:30 ráno, ale trvat by měl už jen maximálně dvě hodiny,“ řekla pracovnice telefonické podpory T-Mobile Dominika Jarošová pro E15 kolem desáté hodiny ranní. „Mně například vše funguje, ale kolegyni vedle ne,“ dodala.

Rozsáhlé výpadky služeb měl operátor i jeden den v červnu. Stejně jako nyní měli zákazníci problémy s mobilními daty i voláním a nemohli se dovolat na zákaznickou linku, vedle toho se ale nedostali ani na web firmy nebo nespustili aplikaci. Společnost následně oznámila, že čelila kybernetickému útoku.

T-Mobile je s 6,3 milionu zákazníků největším mobilním operátorem na trhu a svou sítí páté generace pokrývá 21 procent obyvatel ČR. Firma patří do mezinárodní skupiny Deutsche Telekom.