Vedení Prahy pokračuje v městských společnostech ve vyhazovech

Novopečená pražská primátorka Adriana Krnáčová

Novopečená pražská primátorka Adriana Krnáčová Zdroj: ctk

Nové vedení metropole pokračuje v městských společnostech ve vyhazovech. Po dozorčí radě dopravního podniku, dozorčí radě městské společnosti Rozvojové projekty Praha (RPP), která má od začátku ledna převzít správu pražského Výstaviště, skončilo i představenstvo této firmy. Podle bývalého předsedy představenstva RPP Václava Novotného (TOP 09) je ale načasovaní nešťastné.

„Čekal jsem, že se to stane. Proces přebírání Výstaviště to ale neusnadní,“ uvedl Novotný. Kromě Václava Novotného odchází i Petr Bříza (TOP 09), místopředseda představenstva Karel Klíma (ČSSD) ve své pozici zůstal.

Nově bude v představenstvu Martin Kala za KDU-ČSL a podle informací serveru E15.cz i Pavel Klaška z ANO. Členy představenstva odvolala nová dozorčí rada. Na její doporučení pak členové zvolí svého předsedu. Volba se má uskutečnit v pátek.

Bývalé představenstvo plánovalo z vedení firmy odvolat generální ředitelku Jitku Kárníkovou. „Těžko se nám spolupracovalo, chtěli jsme, aby společnost řídilo přímo představenstvo,“ sdělil Novotný.

Zeštíhlela

Dozorčí radu firmy vyměnili pražští radní už 9. prosince. Počet jejích členů snížili z šesti na čtyři. Radní odvolali Romana Vaculíka, Radka Klímu a Jana Kořínka. Předseda dozorčí rady Milan Růžička (TOP 09) na funkci rezignoval. Dosavadní členy nahradí místostarosta Prahy 7 Pavel Vyhnálek za Trojkoalici (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN), za hnutí ANO Karel Procházka a Vladislava Veselá a za ČSSD. Místo zůstalo místostarostovi Prahy 13 Pavlu Jarošovi.

„V této akciové společnosti jsme udělali personální změny a změnili stanovy společnosti - z šesti se dozorčí rada zmenšila na čtyři, zeštíhlila tak,“ sdělil radní Jan Wolf za Trojkoalici (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN).