Zelení a lidovci chtějí Marvanovou jako kandidátku do Senátu

Hana Marvanová

Hana Marvanová Zdroj: reprofoto YouTube.com

Strana zelených nabídla spolu s KDU-ČSL advokátce a bývalé náměstkyni ministryně spravedlnosti Haně Marvanové, aby za ně na podzim kandidovala v Praze do Senátu. Marvanovou přitom jako kandidátku do Senátu chtěl už šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Marvanová prozradila, že nějaké nabídky na kandidaturu už dříve dostala, nyní ale řeší obnovení advokátní praxe. Po sporech s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou (za ANO) nedávno opustila post náměstkyně a vrací se do soukromé sféry. Babiš Marvanové po odchodu nabídl, aby mu na ministerstvu financí radila. Marvanová tuto nabídku dosud nepřijala.

Podle informací ČTK by zelení a lidovci rádi Marvanovou postavili v obvodu v Praze 9. „Máme dohodu na společných senátních kandidátech v Praze 1 a 5 a na kandidátce do hlavního města. Naším cílem je obsadit silnými kandidáty i volební obvody v Praze 9 a 10,“ řekl šéf pražských zelených Petr Štěpánek. Zda by kandidátkou mohla být Marvanová, nekomentoval.

Blíže se k možné kandidatuře nevyjádřila ani Marvanová. „Nemám nic nového. Neřeším to, na co se mě ptáte, řeším jen advokacii,“ uvedla.

V Praze 1 Strana zelených a KDU-ČSL společně podporují bývalého rektora Karlovy univerzity Václava Hampla, v Praze 5 pak advokáta Václava Lásku.

Insolvenční stín paní náměstkyně