Zemřel Filip Crhák ze skupiny Ztohoven

Filip Crhák prodělal nehodu na motorce asi před měsíce, zemřel v neděli

Filip Crhák prodělal nehodu na motorce asi před měsíce, zemřel v neděli Zdroj: koláž

Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky.
Umělci ze skupiny Ztohoven u Obvodního soudu pro Prahu 1.
Skupina Ztohoven u soudu: Kvůli výměně prezidentské strandarty za rudé trenky
Skupina Ztohoven u soudu: Kvůli výměně prezidentské strandarty za rudé trenky
Vzpomínkové video na Filipa (†42) ze Ztohoven: Takhle si ho zapamatují přátelé
6
Fotogalerie

Jeden ze členů skupiny Ztohoven, výtvarník a fotograf Filip Crhák v neděli zemřel. Podle médií po měsíci podlehl zraněním, která utrpěl při nehodě na motocyklu.

Crhák spolu s Davidem Honsem a Matějem Hájkem v roce 2015 vyměnili prezidentskou standartu nad Pražským hradem za obří červené trenýrky. Obvodní soud pro Prahu 1 za to letos v dubnu trojici potrestal podmíněnými tresty.

Jednání umělců bylo podle verdiktu namířeno proti hodnotám společnosti. Případ bude ještě řešit odvolací soud, v Crhákově případě bude stíhání zastaveno.

Video placeholde
Vzpomínkové video na Filipa (†42) ze Ztohoven: Takhle si ho zapamatují přátelé • www.phatbeatz.cz

Obvodní soud loni původně muže obžaloby zprostil a chtěl případ předat do přestupkového řízení, žalobkyně ale proti rozhodnutí podala stížnost.

Pražský městský soud případ vrátil k novému projednání, obvodní soud pak letos v dubnu v souladu s odůvodněním odvolacího soudu uznal muže vinnými. Případem se bude ještě znovu zabývat městský soud.