Bitcoinový důl v plamenech. V Číně shořely těžební stroje za miliony dolarů

Těžba kryptoměn

Těžba kryptoměn Zdroj: profimedia

Bitcoin
Těžba kryptoměn
Těžba kryptoměn
Těžba kryptoměn
Těžba kryptoměn
8
Fotogalerie

Zničení strojů na těžbu kryptoměny bitcoin v hodnotě kolem deseti milionů dolarů. Taková je podle odhadů škoda po požáru čínské farmy na získávání virtuálních mincí. V době neštěstí měl navíc prudce poklesnout hash rate (výkonnost) kryptoměnové sítě o téměř pět procent. Informace na twitteru přinesl jeden z aktivních těžařů, o situaci v Číně informoval i server Independent.

Těžař Marshall Long uvedl, že škoda vznikla pravděpodobně u čínské technologické společnosti Innosilicon. Ta to však zatím nepotvrdila. Jako příčinu požáru uvádějí odborníci v čele s Longem přehřátí těžebních počítačů a špatně spravovanou kabeláž. 

Pro bitcoinovou komunitu to byl po letech zvláštní úkaz.Potvrzení jednotlivých bloků transakcí od sebe v jeden moment dělily téměř dvě hodiny, přestože za standardních podmínek má jít o deset minut. "To se stalo v historii těžby kryptoměn pouze desetkrát. Naposledy v květnu roku 2014,“ uvedl analytik serveru coinmetrics.io Antoine Le Calvez na twitteru.

Další zprávy o kryptoměnách najdete zde >>>

Připomněl tak poslední velký požár obdobné těžební farmy v Thajsku. I tam se škoda vyšplhala k milionům dolarů a bitcoinová komunita také zažila pokles výkonu při těžbě kryptoměn. Čínská společnost Innosilicon, kterou měl podobný požár postihnout nyní, se k dotazům o škodách a ohni oficiálně nevyjádřila.

V poslední době nejde o jediný případ pohromy pro těžařskou farmu bitcoinů v Číně. Server Cointelegraph uvedl, že kvůli období dešťů v provincii S'-čchuan, byla 20. srpna tohoto roku vyplavena další z těchto farem. 

 

Podívejte se na požár těžební farmy kryptoměn v Číně: