Redakční kryptoportfolio krvácí. Teď se ukáže, jak odolají otřesům tři cenové „jistoty“

Redakce by si teď z hypotetických výnosů z cvičného kryptoportfolia nové služební vozy  jen tak nepořídila.

Redakce by si teď z hypotetických výnosů z cvičného kryptoportfolia nové služební vozy jen tak nepořídila. Zdroj: E15 Dominik Kučera

Dlouhé roky se držitelé bitcoinu dívali na hranici 20 tisíc dolarů jako na těžko dosažitelný sen. Ten se ale pro řadu z nich mění v noční můru poté, co k této hladině bitcoin klesá z loňských téměř sedmdesátitisícových maxim. Hodnota experimentálního redakčního kryptoportfolia je kvůli tomu nejnižší za 16 měsíců.

Nepomáhá ani rozložení portfolia mezi jiné kryptoměny – naopak. Co naopak pomáhá téměř vždycky, je zkusit zahledět se na dlouhý horizont. I na něm lze ale tušit divoké a ve světě krypta nevídané obrysy.

Několik zavedených kryptoinvestičních pouček a relativních jistot možná vezme zasvé. Přinejmenším je čeká kvůli aktuální tržnímu výplachu drsný zátěžový test. Na druhou stranu nejde zatím o nic, čím by si dlouholetí HODLeři už neprošli.

Čím se (ne)řídit při investicích do krypta:
Video placeholde
Pět způsobů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

A na co by se psychicky neměl připravovat každý, kdo si troufne vložit své peníze do volatilního světa virtuálních měn. V něm slovo jistota málokdy získává jiný než ironický podtón.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!