V Česku známý altcoin jede v retro stylu. V případě opakování historie brzy znásobí cenu

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: shutterstock

Kryptospekulantům otrnulo a po strastiplném podzimu se začátkem letošního roku osmělili k opětovnému nasypání peněz do virtuálních měn. Autorovi Kryptografu týdne se už zase sbíhají dotazy, které kryptoměny teď nakupovat. Sentiment retailových investorů se zjevně začíná pomalu otáčet. Pomiňme na chvíli skutečnost, že takové dotazy měli ziskuchtivci vznášet hlavně před čtvrt rokem, a ne nyní. Na základě historické paralely lze nyní vykreslit scénář, co by se mohlo v dohledné budoucnosti dít s jedním z nejpopulárnějších altcoinů v Česku.

Logických nástrah takového črtání samozřejmě existuje nemálo. Nejde jen o nutnou připomínku toho, že minulé výnosy rozhodně nemohou být zárukou výnosů budoucích.

Zmínit je třeba také všeobecnou nejistotu na finančních trzích nejen kvůli složitému krocení inflace ze strany centrálních bank. V poslední době se kryptoměny chovají podobně jako podle některých analytiků aktuálně „přepálené“ akcie, jejichž případný propad by s sebou nejspíš stáhl i krypto.

Co čeká svět kryptoměn v roce 2023. Podívejte se na video:
Video placeholde
Krypto 2023: Přijde regulace? • Videohub

Na druhou stranu kryptoměny s menší tržní kapitalizací dokáže cenově nakopnout i lehké zvýšení zájmu ze strany spekulantů. Pokud se budou zájemci o nákup digitálních měn dál osmělovat, na kurzu altcoinů by to mohlo být znát. Obzláště pokud některé z digitálních měn brzy čeká jejich vlastní obdoba „kvantitativního zpřísňování“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!