Zápisník Jana Vávry: Chytré peníze

Část uživatelů aplikace Robinhood pro obchodování s akciemi se stala obětí kyberkriminálníků. Těm se podařilo vybrakovat některé robinhoodovské účty. Jestli hackeři v duchu zbojnické legendy přerozdělí získané jmění mezi méně šťastné investory, není známo.

Část uživatelů aplikace Robinhood pro obchodování s akciemi se stala obětí kyberkriminálníků. Těm se podařilo vybrakovat některé robinhoodovské účty. Jestli hackeři v duchu zbojnické legendy přerozdělí získané jmění mezi méně šťastné investory, není známo. Zdroj: Policie ČR, archiv

Ruský dolarový multimilionář a vydavatel britského listu The Independent Alexandr Lebeděv napsal, že digitální měny představují budoucnost bankovnictví. Lebeděv si prý sám vyzkoušel fenomén DeFi, tedy půjčování virtuálních mincí za slušný úrok. Na tohle hraní si vyčlenil sto tisíc dolarů a příjemně ho překvapilo, že za první tři dny snadno vydělal tři sta dolarů.
2
Fotogalerie

Část uživatelů aplikace Robinhood pro obchodování s akciemi se stala obětí kyberkriminálníků. Těm se podařilo vybrakovat některé robinhoodovské účty.

Řadě retailových investorů se přitom v posledních měsících podařilo i díky podobným aplikacím slušně zbohatnout. Jestli hackeři v duchu zbojnické legendy přerozdělí získané jmění mezi méně šťastné investory, není známo.

Kryptoměnám přišlo na chuť zajímavé jméno. Ruský dolarový multimilionář a vydavatel britského listu The Independent Alexandr Lebeděv napsal, že digitální měny představují budoucnost bankovnictví.

Lebeděv si prý sám vyzkoušel fenomén DeFi, tedy půjčování virtuálních mincí za slušný úrok. Na tohle hraní si vyčlenil sto tisíc dolarů a příjemně ho překvapilo, že za první tři dny snadno vydělal tři sta dolarů.

Ve světě kryptoměn ale hlavně u nováčků platí, že ještě snadněji lze o peníze přijít. Schválně, jestli Lebeděv po takovém zjištění nezmění na kryptoměny názor.