Bazény a tobogán celý rok

Krytý aquapark na Olešné je na rozdíl od toho venkovního návštěvníkům zpřístupněný po celý rok.

Krytý aquapark se nachází nad přehradou Olešná hned vedle toho venkovního. Lidé jej tedy mohou navštěvovat i za nepříznivého počasí. Vevnitř je spousta zajímavých atrakcí, dětský bazén a sauna. K občerstvení slouží restaurace, která je součástí tohoto areálu.
„Nejvíce lidí sem chodí o víkendech, prázdninách a svátcích. Návštěvníci jsou určitě spokojení, protože sem jezdí i z Ostravy, ale také Polska nebo Slovenska,“ uvádí zaměstnankyně aquaparku Zuzana Kremserová. V létě si návštěvníci koupaliště mohou vybrant venkovní nebo vnitřní variantu. „I když je v létě hezky, tak někteří chodí právě na krytý bazén. Důvodů je hned několik. Někomu vadí silné slunce, někdo zase nemá rád, když je na koupališti hlava na hlavě. Navíc v krytém aquaparku jsou jiné atrakce než na tom venkovním,“ vysvětluje Kremserová.

Venkovní aquapark je výhodnější

Návštěvníci nemají možnost na jednu vstupenku navštěvovat oba areály. Musí se rozhodnout buď pro venkovní, nebo vnitřní bazén. „Venku mohou být lidé na koupališti za osmdesát korun celý den. Krytý aquapark se platí od hodin. Někteří si stěžují kvůli času, protože ten se započítává od projití do šaten. Takže asi čtvrt hodiny jim zabere převlékání do plavek a po koupání následně z plavek do oblečení. Jestli se uvažuje do budoucna o propojení, netuším. Ale spíše ne,“ srovnává možnosti na Olešné další pracovnice aquaparku Lenka Michalčáková. Krytý aquapark je oblíbený hlavně mezi dětmi. „Chodíme sem se synem často. Je to tu perfektní hlavně pro děti. Lidi by toho měli využívat daleko víc, když se do toho tolik investovalo,“ říká jedna z návštěvnic krytého aquaparku Leona Krkošková. V aquaparku na Olešné myslí také na organizované skupiny. „Když takovou skupinu tvoří alespoň patnáct osob, dostane desetiprocentní slevu. Chodí tady tábory, lyžařské výcviky nebo školy v přírodě,“ popisuje Michalčáková. Návštěvníci musí počítat s tím, že jeden měsíc v roce bývá krytý aquapark zavřený. „Po tu dobu probíhají rozsáhlé kontroly, jestli je všechno v pořádku. Případně odstraňujeme závady, které vznikly za provozu,“ zakončila Michalčáková.