ČSOB nabízí bankovní služby přes „chytré“ telefony

ČSOB umožnila řešit finanční záležitosti bez závislosti na počítač připojený k internetu. Bankovní účet lze nyní obsluhovat i z „chytrého telefonu“ nebo tabletu. Smartbanking je jednoduchou aplikací, která během jediné minuty umožní zkontrolovat stav bankovního účtu, provést příkaz k úhradě, splatit kreditní kartu nebo vytvořit vlastní design platební karty přímo z fotoaparátu vašeho mobilu, uvedla ČSOB.

Službu navíc ocení i ti, kteří nejsou klienty ČSOB nebo ERA Poštovní spořitelny, neboť mají k dispozici například měnovou kalkulačku nebo prostřednictvím služby snadno naleznou nejbližší bankomat či pobočku. Pro aktivaci smartbankingu stačí vlastnit chytré mobilní zařízení se systémy iOS (iPhone, iPad, iPod touch) nebo Android (telefony HTC či Samsung. Aplikace je dostupná zdarma na App Storu či Android Marketu.

Další výhodou služby smartbanking je podle ČSOB bezpečné používání. Provádění bankovních transakce totiž zajišťuje zabudovaný ochranný klíč, který používá informace dostupné pouze v rámci oprávněného mobilního zařízení. Samotné používání pak vyžaduje pouze zadání PIN kódu, což je velice pohodlné a naprosto bezpečné, dodává banka.