Další vedoucí úředník má průšvih. Podváděl s bytem

Další úředník karlovarského magistrátu je v průšvihu. Vedoucí oddělení správy domů, bytů a areálů Josef Kahoun si sám vydal souhlas s přechodem nájmu městského bytu na syna.

Na příslušném dokumentu jsou pouze jeho podpisy - na straně jedné jako žadatele, na straně druhé straně jako úředníka, který přechod práv schválil. Ve funkci zůstává.
„Při přípravě prodeje bytového domu ve Vodárenské 10 jsme zjistili, že jeden z nájemních vztahů byl změněn. Nájemcem bytu byl úředník magistrátu. Přechod nájmu na osobu blízkou je naprosto standardní postup, a byl v kompetenci úředníka. Magistrát však shledal pochybení v tom, že dotyčný rozhodoval sám ve věci vlastního zájmu,“ oznámil mluvčí magistrátu Jan Kopál.
Podle opozice ale úředník v kauze převodu práv k bytu porušil hned několik paragrafů, a to za jediným cílem - obohatit se.
„Byt měl vrátit už dávno. Od roku 2006 prokazatelně bydlel v rodinném domku v Lesově, on ho ale neustále spekulativně držel za účelem koupě a následného prodeje. Mezitím ho načerno pronajímal a inkasoval do své kapsy,“ uvedl zastupitel Jiří Kotek.
„Úředník svou chybu uznal. Byl kázeňsky a finančně postižen. Upozorněním před výpovědí a odebráním osobního ohodnocení,“ řekl novinářům náměstek primátora Tomáš Hybner s tím, že úředník už byt městu vrátil.