Do Varů se chystají Baarová i Myškin

Sedm českých inscenací oceňovaných kritikou i diváky nabídne první ročník divadelního festivalu.

Divadla Komedie, Husa na provázku, Na Jezerce, ale i karlovarské Studio Divadla Dagmar a mimořádné umělecké výkony. To je obsah festivalu s názvem Best Fest, zaměřeného především na návštěvníky divadla, kteří dávají přednost náročnějším hrám před pouhou zábavou, byť komerčně úspěšnou. I když ani humor na přehlídce chybět nebude.
„Festival zahájí česká premiéra populární francouzské hry Philippe Claudela O lásce, v níž excelují Karel Roden a Jana Krausová. Je to komorní příběh manželského páru, který bilancuje s lehce drastickým humorem svůj společný život.
A hned druhá inscenace Caveman je jednou z největších současných divadelních senzací na českých jevištích,“ říká ředitelka karlovarského divadla Dana Neumannová.
Hra Caveman Roberta Beckera je one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou. Je nejen obhajobou jeskynního muže, ale také obhajobou inteligentního humoru.
Mimořádné divadelní zážitky slibuje i Divadlo Husa na provázku s inscenací originálního režiséra Vladimíra Morávka Kníže Myškin je idiot, divácky atraktivní bude jevištní verze filmu Musíme si pomáhat s Jiřím Macháčkem v hlavní roli i komedie Benátky pod sněhem s Markétou Plánkovou a Terezou Kostkovou.
„Vyvrcholením festivalu se stane skvělá inscenace pražského Divadla Komedie Goebbels/Baarová, která sbírá nejvyšší divadelní pocty a ceny a úspěšné představení karlovarského Studia Divadla Dagmar Sestra v režii Hany Frankové,“ upozorňuje Neumannová.
Divadlo Dagmar a Studio Divadla Dagmar jsou dlouhodobě tím nejlepším, co ve Varech na divadelní scéně existuje.
Svědčí o tom i řada různých ocenění na množství přehlídek. Karlovarské městské divadlo plánuje s Divadlem Dagmar větší spolupráci, nežli je uvedení Sestry na tomto festivalu.
Do konce letošního roku nabídne městské divadlo například poslední uvedení světově úspěšného muzikálu Chicago, nejnovější recitál zpěvačky Marty Kubišové, irskou taneční show Fantasy of Dance v provedení tanečního souboru Merlin ze Slovenska a také několik komedií včetně premiérové Fatální bratři od Antonína Procházky s Josefem Cardou v hlavní roli.
Od počátku října také divadlo připravilo pro návštěvníky soutěž o volné vstupenky.
Podmínkou je vyplnění dotazníku na druhé straně vstupenek.

Co čeká diváky festivalu

* 3.10. O lásce
* 6.10. Caveman
* 11.10. Kníže Myškin je idiot
* 17.10. Musíme si pomáhat
* 18.10. Benátky pod sněhem
* 22.10. Goebbels/Baarová
* 26.10. Sestra
* Vždy od 19.30 hodin