Elektrick Mann: Fidel Castro hulí havanu, ale ne marihuanu

V hudebním klubu Fléda vystoupila 24. února skupina Elektrick Mann.

Populárně zábavný rockově rapový orchestr z Valašského Meziříčí se po roční odmlce vrátil do Brna. Frontmen Ice-B opět přítomné poučil, že vše, co je od bé, je dobré. Tímto rýmem vzdává kapela holt druhému písmenu abecedy.

Návštěva Brna tak byla pro tuto početnou kapelu povinnost. Po potřebném občerstvení, organizátoři musí pamatovat na potřebných sto piv v šatně, vystoupila na pódiu skupina, která je pro svoji vulgaritu českými médii většinově opomíjena.

„Dneska nejsme opilí, takže v pohodě,“ uvedl situaci na pravou míru před koncertem Ice-B. Seskupení si zakládá na své nepřipravenosti, nemá ani vlastní zkušebnu, takže v podstatě zkouší, co posluchač vydrží. I přes svůj handicap partička předvedla úžasnou show. „Fidel Castro hulí havanu, ale ne marihuanu“, skandovali fandové skupiny a skoro vyprodaným sálem se nesla sladká vůně drogy z textu písně.

Takzvaný alkorap, jak svoji hudbu definují členové kapely, bavil přítomné posluchače od první skladby. Pro snažší představu se jedná o žánrovou směsici hip-hopu, hardcoru a punku.

Vřelé divácké přijetí je totiž pro Elektrick mann charakteristické. Ačkoliv má Elekrick mann vždy svoji pravdu, jedno platí zcela jistě - jinak než naživo si kapelu nelze užít. Kdo neuvidí, neuslyší a ani neuvěří. Pokud si přesto posluchač účast rozmyslí, může ho těšit jediné.

Nebude ho druhý den bolet hlava z alkoholu. Jak jednoduché je opít se, tak jednoduché jsou i skladby skupiny, jež se svým promyšleným buranstvím vymyká z české hudební scény. Její svéráznost je pak tím, proč si posluchači libují a s nimi i Elektrick mann. Brněnský koncert toho byl důkazem.