Hokejisty obírají o body výpadky

Plameny přišly naposledy v Benešově o výhru po čtyřech inkasovaných gólech během osmi minut.

Rozpačitou sezonu zatím prožívají druholigoví žďárští hokejisté. S dvanácti body z osmi zápasů se drží ve středu tabulky. Jenže bodů mohl Kuchyňův tým získat mnohem více. Nebýt zbytečných kolapsů.

„Není to ideální, bohužel se nám nevyhýbají výpadky,“ přiznává kapitán Plamenů Jiří Plachý.

Vítězství si v posledních čtyřech zápasech užívali Žďárští jen minulou středu po derby s Chotěboří (5:2). I tehdy ale bylo co vyčítat, outsider domácí dlouho trápil.

„Jsem spokojený se třemi body, ale ne s předvedenou hrou. Divákům se to asi moc nelíbilo, snad nejsou moc naštvaní a přijdou v takovém počtu znovu,“ bilancoval po derby žďárský kouč Petr Kuchyňa.

„Musíme zapracovat na tom, aby se kluci nerozčilovali na ledě, když se jim zrovna něco nepovede. Sami se dostáváme do problémů. Taky musíme zapracovat na hře obránců, tam děláme strašně chyb, to by se nám mohlo vymstít,“ kritizuje Kuchyňa.

V Pelhřimově ztratili hosté remízový stav pouhých osmnáct vteřin před koncem, naposledy v Benešově úplně propadli ve třetí třetině, kdy domácí čtyřmi góly otočili zápas na 6:4.

Herně se hledá hlavně elitní první pětka. „Nemáme tolik gólových příležitostí a naopak sami góly dostáváme,“ trápí Plachého.

Zavřít ústa kritikům můžou hráči SKLH v neděli proti Kolínu. Tímhle zápasem završí Plameny první čtvrtinu základní části.