Jak zhubnout? Protřást, zabalit, probít

Salony nabízejí různé metody na hubnutí bez námahy. Redaktorka Sedmičky náhodně vybrala a vyzkoušela tři z nich.

Nechala jsem se probít elektrickými proudy, otestovala jsem ozonový zábal i vibrační rekondiční cvičení. Vše abych zkusila, zda se dá zhubnout bez pocení. Pocity z těchto procedúr byly příjemné. Zjistila jsem ale, že po jedné se opravdu zhubnout nedá.

Teplo a elektrický proud

Ležím na lehátku, na těle mám devět desek s elektrodami. Pouští do mě proud a hřejí. Na kůži cítím zvláštní brnění. „To je program na štěpení tuků,“ vysvětluje majitelka studia pro štíhlé a zdravé tělo Jana Pátková. V jejím salonu Infigur v Riegerově ulici 36 zkouším speciální přístroj na hubnutí Bodyter. Ten během cvičení střídá několik různých typů proudů. „Jsou nastavené od odborníků. Mění se vždy zhruba po deseti minutách,“ dodává Pátková.
Vysvětluje mi princim Bodyteru. „Je to kombinace dvou metod najednou. Termostimulace a proudů. Infračervené teplo urychluje buněčný metabolismus a zatínání svalů je účinnější. Výsledek je, jako kdybyste cvičila v sauně,“ říká.
Na dosah ruky mám řídící panel stroje, který mě právě zeštíhluje. Jím si nastavuji sílu elektrického proudu pro jednotlivé partie.
Změnil se program. Teď jako bych cvičila. Svaly se mi zatínají podle toho, jak jim diktují elektrické výboje. Odvážně si přidávám sílu proudu. Není to špatné. Na brnění si vždy po chvíli zvyknu. Procedura trvala padesát minut.
Druhý den mám pocit, jako kdybych doopravdy cvičila. Svaly jsou namožené.
Za tuto kůru zaplatí zákazníci tři sta třicet korun.

Ozon a baňka

Jako další zkouším anticelulitidovou masáž a ozonový zábal ve Wellness studiu v Novohradské ulici 1.
„Neslibuji žádné zázraky. Samozřejmě, že výsledky v boji proti celulitidě jsou daleko lepší, když klientky cvičí. Každý hubne a spaluje jinak,“ upozorňuje majitelka salonu Marie Štibingerová, která mě přivítala za dveřmi číslo 103.
Přesto chci metodu otestovat. Masérka mi nejdříve potírá nohy olejem a začíná po nich jezdit silikonovou baňkou ze všech stran.
Cítím jednotlivé hrbolky své celulitidy. Podle Štibingerové mám „dvojčičku“. Celulitida číslo čtyři je nejhorší. Ta už přetéká přes kolena. „Na tu už masáže nepomohou,“ uvádí.
Když je kůže prokrvená, přichází na řadu ozonový krém. „O blahodárných účincích ozonu víme už dlouho. Dobře štěpí tuky. Vědcům jen trvalo, než ho převedli do formy, která by se nechala namazat na tělo,“ vysvětluje Štibingerová.
Natřené nohy a hýždě mi stáhla fólií. Dvacet minut odpočívám v teple pod dekou.
Celulitida mi sice po jednom takovém ošetření nezmizela, ale mám krásně vyhlazené a hebké nohy.
Aby byly výsledky vidět, musela bych prý absolvovat řadu těchto masáží a zábalů.
Majitelka salonu doporučuje alespoň deset návštěv, ideálně dvakrát v týdnu. Procedura vyjde na tři sta dvacet korun.

Vibrace

Další způsob jak zhubnout je pomocí vibrací. „Štěpí tukové buňky, a ty se pak lépe odbourávají. Je to druh rekondičního cvičení,“ vysvětluje Anna Gregorová.
Navštívila jsem ji v Resslově ulici 8. Zkouším tam takzvaný Vibra systém. „Jeho výhoda je v tom, že se na něm lidé během hubnutí nepotí. Uvolňují se jim zádové svaly a zvyšuje se hustota kostí,“ popisuje přístroj, který vypadá jako osobní váha. Jen jen asi čtyřikrát větší.
Jdu do malé místnosti, kde na zemi leží Vibra systém. Na stříbrné ploše jsou vyznačené tři různé polohy chodidel. Během programu je střídám.
Pod nohama cítím jemné vibrování. Plošina pode mnou rychle kmitá ze strany na stranu. Po dvou minutách vibrace zesílí. Všechny špeky se na mně příšerně klepou. Brr! V posledních pěti minutách přístroj znovu přidá na intenzitě.
Je to příjemné a tak trochu legrační. Po jedné návštěvě na sobě žádné účinky necítím. Možná kdybych chodila pravidelně, postava se mi zformuje.
Minuta na přístroji stojí pět korun.
Test je za mnou. Jak ukázala váha, ani žádná kůra mi nepomohla zhubnout. Podle odborníků ze salonů k tomu jedna procedúra nikdy nestačí. Důležité je formovat postavu dlouhodobě a s rozumem.