Kamiony vtrhly po objezdu do centra

Na strategickou spojnici Ústí a Děčína nemohou kvůli stavbě automobily. Až do poloviny září.

Kolony, dlouhé minuty zdržení na semaforech a rostoucí nervozita řidičů. S tím se nyní potýkají obyvatelé městské části Ústí Severní Terasa. „V odpolední špičce to je úplná katastrofa. Než člověk projede přes semafory, zabere mu to dvacet minut,“ řekl Petr Šimon z Ústí. Podle něj je situace nejhorší v ulici Sociální péče. „Raději si zajedu přes Chuderov a kolem Kočkova na Stříbrníky. Je to sice delší, ale aspoň se nemusím nervovat v zácpách,“ dodal Šimon.
Minulý týden ústecký magistrát uzavřel kvůli dostavbě protipovodňové vany u Labe ulici Přístavní. Ta je součástí cesty z Děčína do Prahy. Uzavírka se nevyhnula ani kamionům, které z Lovosic do Teplic využívají cestu přes Ústí. Nově tak musí město projet po objízdné trase. Přístavní ulice zůstane uzavřená až do 18. září. „Rozhodující bude, jestli se řidiči dokážou chovat zodpovědně a ohleduplně. Ústecké silnice ale uzavírku a následné objížďky zvládnou,“ uvedl ředitel dopravní policie v Ústí Karol Kočárek.
Například řidiči sanitek zatím problémy v provozu nemají. „Žádné vážnější komplikace jsme o víkendu nezaznamenali,“ sdělil ředitel záchranné služby v Ústí Ilja Deyl. Podle něj to ale neznamená, že by ve všední dny nemohly nastat komplikace. „Situaci dále sledujeme. Zatím bych nerad po prvních dnech dělal nějaké ukvapené závěry,“ dodal Deyl.