Kindl a spol. končí

Skandál na plzeňské právnické fakultě mění soukromou vysokou školu v Karlových Varech.

Vysoká škola Karlovy Vary (VŠKV) prochází očistnou koupelí. Po skandálu na plzeňských právech se zbavuje učitelů, jejichž jména v rozsáhlé aféře nějakým způsobem figurují. Na karlovarské soukromé škole skončil vedoucí katedry správního práva a veřejné správy Ivan Tomažič, kterému vypršela smlouva a nové vedení VŠKV mu ji neobnovilo.
Právě Tomažičova disertační práce, ve které jsou přes dvě desítky opsaných stran, strhla lavinu událostí kolem právnické fakulty. Tomažiče ve funkci střídá Jiří Rajchl. Práva vystudoval v roce 2004 v Plzni a nyní tam pokračuje v doktorandském studiu. „Nemůžeme dnes všechny lidi házet do jednoho pytle a soudit je podle toho, jestli vystudovali práva v Plzni. Pan Rajchl už u nás přednáší a má výborné výsledky,“ oznámil nový rektor VŠKV Pavel Švejda.
Ve škole už nejsou ani bývalý proděkan plzeňské právnické fakulty Milan Kindl, stejně jako jeho spolupracovník a bývalý spoluvlastník VŠKV Ondřej David. A do konce října ji zřejmě opustí také Jaroslav Zachariáš, bývalý děkan plzeňské fakulty. „Situace už je dnes natolik jasná, že s panem Zachariášem vyjednáváme o ukončení pracovního poměru ke konci října,“ uvedl Švejda.
Na karlovarské škole naopak zůstává Eduard Bruna, který získal titul JUDr. na plzeňské fakultě za šestnáct měsíců a jehož závěrečnou práci dosud nikdo nenašel. Eduard Bruna je i členem nové akademické rady Vysoké školy Karlovy Vary.