Festival Akropolismultimediale nabídne Ohm Square, Toxique a nová média

Ohm square

Ohm square

(VIDEO) Pražský Palác Akropolis hostí 21. a 22. října hudební festival Akropolismultimediale orientovaný na spojení elektronické hudby s interaktivními médii. Návštěvníci se mohou těšit na laserové instalace, 3D projekce, nejnovější interaktivní média a bohatý doprovodný i hudební program, který vyvrcholí speciální audiovizuální show předních tuzemských skupin Ohm Square a Toxique.

„Letošní program jsme zaměřili na interaktivitu, způsob komunikace nadřazený zaběhlým formám nejen v elektronických médiích, který nás s postupující dobou obklopuje stále více. Díky využití nejnovějších médií z této oblasti budou návštěvníci moci připravené instalace nejen sledovat, ale do některých se přímo zapojit a vytvářet svou vlastní formu momentálního projevu,“ uvedl jeden z pořadatelů Roman Dušek.

Instalace, po oba dny přístupné od 18:00, budou rozmístěny po celém Paláci Akropolis. V dolním foyer se například návštěvníci budou moci vlastními pohyby zapojit do 3D projekcí, na pódiu malé scény si vyzkoušet laser net, kdy přerušováním laserových paprsků mohou simulovat hru na hudební nástroj.

Ohm Square - Wounds on a Cherry Tree

Také letos Akropolismultimediále nabídne praktické ukázky užití těchto technologií v rámci hudebního vystoupení umělců, kteří jsou známí snahou o originální propojení hudebního a obrazového umění. Jako první uvede Palác Akropolis 21.října Ohm Square s její hudbou na pomezí jazzu, soulu, elektronických a jiných zvuků či ruchů, které doplňuje zpěvačka vystupující pod jménem Charlie One.

Skupině Toxique bude patřit hlavní sál 22. října. „Jako Toxique jsme byli vždycky známí svou zálibou v módě a designu a od počátku existence naší kapely se snažíme, aby naše koncerty byly s těmito žánry ve vzájemném dialogu,“ připomíná kapela. „Akropolis Multimediale je úžasnou příležitostí a možností uchopit výjimečný prostor Paláce Akropolis, postavit ho do konfrontace s naší hudbou a výsledek vrátit na původní místo v deformovaném stavu.“