Muž nastavil k tetování i hýždě

Příznivci tetování a piercingu zaplnili v sobotu strakonický kulturní dům. Osmý ročník Tattoo Jamu nabídl soutěže i rockové kapely.

Obnažené nohy, ruce, záda, ale i hýždě, které tatérům slouží jako plátno malířům. Soustředění na práci s tetovacím strojkem neubírají ani zvědavci a cvakání fotoaparátů. Trpělivě a bez bolestivých grimas v obličeji čekají na výsledek svého zkrášlování pózující. To je strakonický Tattoo Jam v kulturním domě. „Každý motiv, který mám po těle, má pro mě určitý význam v životě. Vztahuje se většinou k rodině. Pomalované hýždě jsou na oslavu narození syna. A tím končím,“ říká hrdý dvaadvacetiletý otec Jaroslav Šturma z Volar. Za své barevné tělo už dal pětapadesát tisíc korun. Nepřemýšlí o tom, jestli ho bude bolet zadek, až nasedne do auta a pojede domů. „Už jsem vydržel víc,“ mávne rukou.
Nejčastějším místem k tetování jsou ramena. „Nejhorší a nejbolestivější tetování je na tenkých tkáních. V podpaží nebo na obličeji. Intimní místa ale odmítám,“ líčí tatér s uměleckým jménem Bekus.
tetování se dostal přes malování, které ho vzalo už ve třech letech. Přibývá lidí, co se nespokojí s jedním. „S motivem buď přijdou, nebo si nechávají poradit,“ dodává.
Tetování a piercing předvádělo ve Strakonicích na pětatřicet studií. Obrázek na celou nohu od kolena ke kotníku trval zhruba osm hodin. „Beru si pětadvacet euro na hodinu,“ říká k ceně tatér Tomáš Dacej ze slovenské Prievidze.