Muži hrozí až osm let vězení za surové týrání ženy

Při posledním útoku ženě zlomil nos a bil ji.

Až osm let vězení hrozí muži z Liberecka, který je obviněn, že dlouhodobě a surově týral svou ženu. Při posledním útoku jí před několika dny zlomil nos a bil ji. Když ho policisté zatkli, pokusil se jednoho z nich udeřit a vyhrožoval jim usmrcením. Měl v sobě téměř 2,5 promile alkoholu. Řekla to liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Soudce poslal násilníka do vazební věznice, aby před ním jeho manželku ochránil do doby, než začne proces. „Nejhorší chvíle zažívala, když muž dostával výplatu a vracel se domů opilý z restaurace. Mlátil ji do obličeje, škrtil a házel po ní talířem z mikrovlnné trouby, vázou a dalšími věcmi,“ dodala Suchánková.

V pondělí se muž vrhl na manželku před domem, když vynášela odpadky. Chytil ji za bundu a udeřil ji pětkrát pěstí do obličeje. Pak ženu dovlekl do bytu, tam ji opakovaně bil a srážel na zem. Křičel na ni, že ji zabije. Podle Suchánkové muž týral manželku pět let.

V Libereckém kraji muselo letos do konce listopadu opustit byty již 59 pachatelů domácího násilí, o 23 více než za celý loňský rok. Za prvních 11 měsíců roku vykázali policisté na Semilsku 19 pachatelů domácího násilí, na Jablonecku 15, na Českolipsku 13 a na Liberecku 12. V Libereckém kraji se dopouštějí domácího násilí nejčastěji muži ve věku 20 až 40 let.