Na Klínovci se kolaudovalo

Projekt horských apartmánů s názvem Klínovecké louky (Klínovec Meadows) byl slavnostně zkolaudován. V první etapě výstavby své majitele již našlo všech deset řadových domků a zhruba polovina apartmánů a studií. Podle vyjádření Vladimíra Kropáčka, předsedy představenstva společnosti Keilberg Meadows a.s., která je investorem výstavby, lze pozorovat vzrůstající trend zájmu o nemovitosti na Klínovci.

„Největší zájem jsme zaznamenali mezi zájemci z Karlových Varů a Prahy,“ prozrazuje Vladimír Kropáček a dodává, že severská architektura Čechy jednoznačně oslovila. Podle Pavla Velebila lze považovat stávající stav za úspěch. „Pokud si uvědomíme, že projekt odstartoval v době, kdy docházelo k největším propadům na realitním trhu, tak je tato rozprodanost velmi uspokojivá,“ říká Pavel Velebil ze společnosti Tide reality s.r.o, která projekt prodává.

Nicméně většina majitelů předpokládá, že bude kromě vlastní rekreace své byty dále pronajímat. O ubytování na Klínovci mají již tradičně zájem němečtí turisté a podle prvních reakcí se jim projekt velmi líbí. „Máme signály, že němečtí turisté, kteří na Klínovec opakovaně jezdí, sbírají informace o krátkodobých pronájmech bytů v projektu. Očekáváme tedy, že čerství majitelé budou moci realizovat dodatečné výnosy právě ve formě krátkodobých pronájmů,“ říká Pavel Velebil ze společnosti Tide reality. Podle jeho slov lze v sezóně byt o velikosti 1+kk pronajmout za cenu mezi 40 až 50 eury na noc. „Za zimní sezónu je tak reálné dosáhnout výnosu zhruba cca 120 tisíc korun,“ podotýká Pavel Velebil.

Oblast Klínovce a Božího Daru jsou známá lyžařská střediska. Na své si přijdou jak lyžaři na sjezdovkách a snowboardisté, tak zvláště příznivci bílé stopy. Ostatně na Božím daru trénuje i Lukáš Bauer. Místní samospráva rozvíjí středisko i pro letní aktivity. K největším lákadlům patří síť cyklistických stezek napříč česko-německou hranicí, aquapark, lanové centrum, nebo letní bobová dráha.