Na Smíchově bude nový hotel s vlastním přístavem

Praha se bude moci v blízké budoucnosti pochlubit hotelem s vlastním přístavem. Hotel River Terrace vyroste na pražském Smíchově.

Kromě bezprostředního kontaktu s vodní plochou by se jeho dalším tahákem mělo stát zaměření na kongresové a společenské akce. Developerem projektu je česká finanční společnost WPB Group. Ze studie, kterou si nechala vypracovat skupina WPB, vyplývá, že i přes dočasný pokles příjmů z cestovního ruchu zaviněný ekonomickou krizí se Praha snaží profilovat jako destinace pro pořádání konferencí. Projektanti River Terrace proto navrhli jako součást projektu konferenční sál s kapacitou 550 osob,který bude dále rozšiřitelný o prostory přilehlé restaurace. Součástí konferenčních prostor je také šest malých variabilně propojitelných sálů, každý s kapacitou do 50 osob. Tato dispozice poskytuje nepřeberné množství variant využití i pro pořádání různých akcí současně. „Svojí kapacitou až 1060 hostů se kongresové centrum v River Terrace bude řadit k největším v Praze,“ tvrdí projektový manažer River Teracce Vojtěch Král.

#####Konkurenční výhodou je blízkost řeky

Jednou z hlavních konkurenčních výhod nového hotelu je podle jeho slov těsné sousedství s Vltavou. „Ze soukromé části hotelu bude přístup k molu, a tak budoucí provozovatel hotelu bude také moci nabídnout hotelovým hostům lodní dopravu. Budova hotelu se stane novou dominantou pražského nábřeží nejen z architektonického, ale i společenského hlediska,“ pokračuje Vojtěch Král. Protipovodňová ochrana Smíchova bude chránit rovněž hotelový komplex. Projekt myslí i na ekologickou stránku. Chladný vzduch pro klimatizaci bude vyráběný za pomoci podzemní vody a stejná technologická jednotka použitá v létě pro chlazení, pak bude v zimě fungovat jako tepelné čerpadlo. Samotný objekt hotelu se skládá ze tří vzájemně propojených budov o šesti nadzemních a dvou podzemních podlažích. Celkem River Terrace nabídne 326 pokojů a rozsáhlé konferenční zázemí až pro tisíc lidí.