Nadstavba interligy? K ničemu

Interligové házenkářky Písku letos těsně nepostoupily do play-off. Celý květen budou ještě hrát v nadstavbě o záchranu.

Dva roky hrály písecké interligové házenkářky o medaile. Letos stejnou šanci nemají. V nejvyšší soutěži skončila základní část a mezi čtveřicí pro play-off Písek není.
Přesto sezona ještě nekončí. Následovat bude soutěž, která je v podstatě zbytečná. Nadstavba o udržení. „Je to k ničemu,“ potvrdil předseda píseckého klubu Rudolf Žaba.
Play-out má rozhodnout o sestupu. Jenže tři ze čtyř celků mají díky bonifikacím po základní části po osmi bodech a poslední Jindřichův Hradec žádný. Vzhledem k tomu, že v celé sezoně vyhrál jen dvakrát, by se jeho záchrana rovnala zázraku obřích rozměrů. Kolují navíc zprávy, že z první ligy nikdo postoupit nechce.
Výsledky letošní sezony v interlize jsou pro Písek lehkým zklamáním. „Asi jsme toho na hráčky naložili trochu moc,“ uznává Žaba. Těžké zápasy v evropském poháru, domácí pohár a k tomu liga. Spousta cestování, náročný program a úzký kádr. I proto Písek nepostoupil.
„Těžko se můžeme rovnat s moravskými celky,“ pokrčil rameny předseda klubu. Jen pro srovnání: Olomouc, která Písek nakonec přeskočila, disponuje téměř čtyřikrát větším rozpočtem. Kolem pěti a půl milionu korun.
Ještě v předposledním kole byl Písek na postupovém místě, ale zápas s Mostem a potom i s Veselím nezvládl. Ovšem tam už se sezona nelámala. Nejvíc mrzely ztráty na Slovensku, kde tým několikrát remizoval.
O tom, jaké změny připraví tým pro další sezonu, rozhodne vedení klubu po konci nadstavby. „Bude asi třeba trochu rozšířit kádr,“ míní Žaba. Velké změny však nepředpokládá.
Jedinou radostí tak může být pro klub od Otavy zisk dvou trofejí. Nejlepšího sokolského celku v jižních Čechách a pak i v celé republice. Pro první pohár si jelo vedení minulý týden, pro druhý zamíří na začátku května.

Program nadstavby interligy

30. 4. Písek - Jindřichův Hradec
7. 5. Písek - Most
11. 5. Poruba - Písek
14. 5. Jind. Hradec - Písek
21. 5. Most - Písek
28. 5. Písek - Poruba