„Nikdy jsem neměl rád dvojáky“

Michal Prokop vystoupí v jediný den na nymburské Přístavní slavnosti i na kácovském Sázavafestu.

Nepatří mezi festivalové nadšence, přesto absolvuje dva v jediný den. A oba v Polabí. V sobotu 7. srpna bude Michal Prokop vystupovat na menší Přístavní slavnosti v Nymburce, kde bude největší hvězdou. A kromě toho stihne muž, který proslul nejen jako hudebník, ale i jako politik či moderátor, zahrát a zazpívat na obřím Sázavafestu v Kácově. Dobře si uvědomuje, že ho čeká náročný den.

Jak obtížné bude oba festivaly časově stihnout? Logistiku přenechávám managementu. Ani z hlavy přesně nevím, v kolik kde hraju. Akorát jsem se vrátil z dovolené v Řecku a ještě ani nestačil otevřít počítač. Možná tam už budu mít přesnější informace. Ale nemyslím, že by to měl být nějaký problém, obě místa od sebe nejsou zase tak daleko. Složitější bude něco docela jiného.

Co máte na mysli? Už nejsem nejmladší, bude pro mě fyzicky náročné oba koncerty zvládnout. Nikdy jsem navíc neměl rád tyhle dvojáky. Raději účinkuji delší čas na jednom místě. Takhle musíte dvakrát opakovat prakticky totéž.

rMáte raději vlastní koncerty, nebo festivaly? Koncerty. Na festivaly příliš často nejezdím. Od roku 2006, kdy jsme zase začali hrát se skupinou Framus Five, většinou stihneme za léto přibližně pět festivalů.

Spíše menších? Nepatrně ano, větší z toho bývají asi dva. Ale nějak zvlášť to nerozlišuji. Festivaly obecně mají zajímavou atmosféru, ale pro nás muzikanty je nepříjemná technická stránka věci. Třeba na ladění není tolik času jako na koncertech.

Zase se setkáte s přáteli, které mezi hudebníky jistě máte… Tu a tam se taková příležitost naskytne. Ale moc lidí v mém věku už nekoncertuje.