OBRAZEM: Etiopané těží sůl a síru v padesátistupňovém vedru
Etiopská část Danakilské prolákliny patří mezi méně přívětivá místa planety, ale místním poskytuje zásoby soli a síry. Lidé je těží v teplotách, které dosahují až padesáti stupňů Celsia.
Etiopie se řadí mezi nejchudší země světa, a proto si místní na uspokojení základních životních potřeb musí vydělávat nejrůznějšími způsoby. Obživu jim zajišťuje například těžba soli a síry v Danakilské proláklině. Jedná se o část Afarské pánve, kde se střetávají tři tektonické desky a jejich pohyb způsobil depresi trojúhelníkového tvaru.
Kromě těžby mají převážný podíl na tvorbě etiopského HDP služby a zemědělství, které je zaostalé. Etiopané pěstují obilniny, čirok, cukrovou třtinu, brambory, plodinami na export jsou káva a lehké narkotikum khat.
Přestože se jedná o chudou zemi, je to zároveň jedna z nejrychleji rostoucích ekonomik světa. Růst se pohybuje kolem deseti procent ročně, pro letošní rok ale Světová banka odhaduje snížení tempa na 9,6 procenta.