Poslední zápas Petra Čecha. Arsenalu může vychytat stamiliony, Spartě šanci na jejich zisk

Český gólman Arsenalu Petr Čech v posledních měsících své úžasné kariéry

Český gólman Arsenalu Petr Čech v posledních měsících své úžasné kariéry Zdroj: Reuters

Petr Čech strávil ve Spartě sezonu 2001/2002
Petr Čech s pohárem pro vítěze Ligy mistrů, který vybojoval s Chelsea v roce 2012, když se svými spoluhráči vyhrál nad Bayernem Mnichov po penaltovém rozstřelu 2:1
Závěr kariéry strávil Petr Čech v Arsenalu, kde působil od roku 2015
Petr Čech s pohárem pro vítěze Ligy mistrů, který vybojoval s Chelsea v roce 2012, když se svými spoluhráči vyhrál nad Bayernem Mnichov po penaltovém rozstřelu 2:1
Petr Čech nastoupil v roce 2000 v brance Blšan proti pražské Spartě
13
Fotogalerie

V žádném dalším soutěžním utkání už Petr Čech chytat nebude. Finále Evropské ligy mezi londýnskými kluby Arsenalem a Chelsea představuje v mnoha směrech mimořádně atraktivní tečku za jeho kariérou.

Pro Čecha bude zápas hodně pikantní, protože v Chelsea strávil jedenáct let a získal 15 trofejí včetně poháru pro vítěze Evropské ligy z roku 2013. Podle spekulací britských médií se navíc má po letním ukončení profesionální kariéry stát sportovním ředitelem „Blues“.

Arsenalu navíc může český brankář dopomoci k dalším milionům liber, které by získal coby odměnu za vyhrané finále Evropské ligy. Vítězný tým by si měl připsat v přepočtu kolem 213 milionů korun. Oba kluby si působením v soutěži dosud vydělaly kolem 10,5 milionu liber (307 milionů korun).

Kariéru Petra Čecha si připomeňte prostřednictvím fotogalerie:

Čech navíc může svým dobrým výkonem pomoci jednomu ze svých bývalých klubů, pražské Spartě. Pokud „Kanonýři“ uspějí, dostanou se do Ligy mistrů a posunou klub z Letné přímo do základní skupiny příštího ročníku Evropské ligy.

Finále má výkop v 21 hodin středoevropského času, premiéru v soutěži si odbude videorozhodčí. Zápas se hraje v ázerbájdžanské metropoli Baku.