Prusek řeší svou budoucnost

Brankář Martin Prusek hledá nové angažmá, ale chtěl by dále chytat v KHL.

Bez práce je v součastnosti český hokejový reprezentant Martin Prusek. Nemilou zprávu, že s ním nadále nepočítá, sdělilo vedení lotyšského klubu Dinamo Riga Pruskovi v polovině května a od té doby hledá třiatřicetiletý gólman, jenž je kmenovým hráčem Vítkovic, nového zaměstnavatele.

„Martin by se samozřejmě mohl vrátit domů, ale na jeho žádost zatím hledáme zahraniční angažmá,“ řekl hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Zájem o Pruska projevilo Dinamo na konci minulé sezony. Brankář v Lotyšsku podával spolehlivé výkony, v prosinci dostal cenu pro nejlepšího brankáře KHL, když vychytal pětkrát čisté konto. Jeho formy si všiml i trenér Vladimír Růžička, který jej povolal na mistrovství světa do Švýcarska. Po návratu ale českému hráči vedení novou smlouvu z finančních důvodů nanabídlo. „Z klubu odešel jeden výrazný sponzor, a tudíž se vedení rozhodlo vydat jinou cestou,“ řekl Vůjtek.

Na Pruskovo místo angažovalo Dinamo lotyšského reprezentanta Edgarse Masalskise. Ten v klubu působil na začátku předešlé sezony, než odešel do německého Duisburgu. Záda mu budou krýt mladí odchovanci klubu.

„Ještě před měsícem jsme měli pro Martina nové nabídky, ale všechno jsme zavrhli, protože jsme si mysleli, že je vše v pořádku a Martin zůstane v Rize,“ pravil Vůjtek.

Prusek by chtěl mít o své další budoucnosti jasno do konce června. „V červenci vyjíždí většina mužstev na led a bylo by dobré, abych už byl v té době se svým novým týmem. Zatím se na sezonu připravuji sám, lehce běhám a chodím do posilovny,“ řekl Martin Prusek, jenž by chtěl i nadále chytat v KHL. „V kontinentální lize, ale může být problém dostat se do jiného celku. Týmy už mají vetšinou post brankáře obsazený,“ dodal brankář.