Realizaci projektu Office Islands už nic nebrání

Společnost HOCHTIEF Development Czech Republic získala pro svůj kancelářský projekt Office Islands v pražských Letňanech poslední z potřebných povolení pro výstavbu celého areálu a související infrastruktury.

Stavební práce budou zahájeny v druhé polovině tohoto roku. Předpokládané dokončení první fáze je v prvním čtvrtletí roku 2013, uvedl jednatel společnosti HOCHTIEF Development Czech Republic Peter Noack. Jedná se o komplex administrativních budov, které nesou jména šesti výjimečných ostrovů, jež se nacházejí v různých částech světa. Jejich kultura, flóra a fauna byla inspirací pro vytvoření interiérů jednotlivých budov. Projekt Office Islands, který v šesti budovách nabídne téměř 70 tisíc metrů čtverečních kancelářských a obchodních ploch, se bude nacházet přímo u stanice metra Letňany, autobusového nádraží a parkoviště P+R.

V první fázi vzniknou dvě budovy pojmenované Ithaka a Svalbard. Obě se nacházejí na východní straně areálu. Pro co největší komfort nájemců budou kancelářské prostory flexibilně dělitelné jak horizontálně, tak vertikálně. Díky moderním technologiím a zařízením, jakými jsou například chladicí trámy, tepelná čerpadla či automatický systém osvětlení vnitřních prostor a venkovního stínění, dosáhnou budovy areálu Office Islands až 30procentních úspor energie ve srovnání se standardními nově budovanými komerčními objekty.

#####Projekt splňuje přísné ekologické normy

Pro zavlažování zeleně v areálu se využije systém retenčních nádrží pro zachycení a následné využití dešťové vody. V rámci celého areálu je také kladen velký důraz na použití přírodních a recyklovatelných materiálů. Projekt získal pro všechny budovy Průkaz energetické náročnosti třídy „A“ (spotřeba elektrické energie max. 62 kWh/m2/rok), v rámci hodnocení systému LEED získal projekt Office Islands precertifikaci na úrovni Silver.