SK Kladno: Bez Drska a vyhřívaného trávníku

Kdo nahradí Pavla Drska na postu stopera? A kde bude hrát mužstvo domácí zápasy bez vyhřívaného trávníku? To jsou dvě klíčové otázky těchto dnů pro fotbalový SK Kladno.

Kladenskou obranu už nebude dirigiovat Pavel Drsek, jarní opora a hvězda ligy. Odešel do Jablonce, kde podepsal dvouletou smlouvu. „Pavlovi jsme nabídli hodně nadstandardní podmínky. Naše dohoda byla taková, že pokud bude chtít v létě odejít, budeme to respektovat,“ řekl ředitel SK Kladno Eduard Novák. To Pavel Drsek potvrdil. „Kladno mi opravdu podmínky vylepšilo, ale rozhodoval jsem se i podle sportovního hlediska. Chtěl bych hrát ještě o poháry a Jablonec takové ambice má. Zvažoval jsem i další čtyři ligové nabídky. Ta jablonecká byla nejlepší,“ řekl Pavel Drsek.
Novák spolu s trenéry musejí hledat náhradu. „Některé hráče už vytipované máme, ale pochopitelně je můžeme oslovit až nyní, když víme, že Drsek končí,“ dodal Novák.

Z poloviny jasno je v odpovědi na druhou otázku. Kladno vyhřívaný trávník na stadionu Františka Kloze mít nebude. „Nemáme po ruce dvacet milionů,“ zdůvodnil to jasně Eduard Novák.
Má konkrétní představu, co by to pro klub znamenalo. „Navrhujeme, abychom v případě špatného stavu hrací plochy hráli na vypůjčeném hřišti s vyhřívaným trávníkem, nejspíš na Strahově. Ale je asi zbytečné tam hrát všechny domácí zápasy. V srpnu vyhřívaný trávník nepotřebujeme,“ dodal ředitel. Podobně uvažují i Ostrava a obě Bohemky, kterým také vyhřívání chybí. Jde o to, aby je podpořily i ostatní kluby a rozhodl tak i fotbalový svaz.