Škoda Rapid Spaceback: kratší a s menším kufrem

Škoda Rapid Spaceback

Škoda Rapid Spaceback Zdroj: Skoda Auto

Škoda Rapid Spaceback
Škoda Rapid Spaceback
Škoda Rapid Spaceback
Škoda Rapid Spaceback
4
Fotogalerie
Značka Škoda Auto dnes poodhalila konečnou podobu svého nového modelu Rapid Spaceback. Proti staršímu modelu je o 180 milimetrů kratší a má o 135 litrů menší kufr

Škoda Rapid Spaceback je druhou karosářskou verzí modelu Škoda Rapid a od pětidveřového liftbacku se liší tvarováním zadní části karoserie přepracované do podoby kompaktního hatchbacku.

Rozvor náprav zůstal na nezměněné hodnotě 2 602 mm a obě verze jsou shodné po sloupky B včetně. Sloupek D dostal nové okénko, jež zadní část vozu poněkud odlehčuje. Co se celkových proporcí týče, Rapid Spaceback působí kompaktnějším dojmem a lépe maskuje jinak velmi úzkou karoserii.

Novinka je dlouhá 4 483 mm, takže je o 180 mm kratší než liftback. Kvůli zkrácení zádi se zmenšil zavazadlový prostor, který tak v základním uspořádání pojme 415 l zavazadel (- 135 l) a po sklopení zadních sedadel pak 1 380 l (- 110 l).

Nabídka pohonných jednotek a výbavy bude kopírovat výchozí liftback Škoda Rapid, a to včetně možnosti připlatit si třeba za xenonové světlomety a další prvky, jež se do Rapidu dostaly v souvislosti s decentními úpravami pro modelový rok 2014. Nový Rapid Spaceback oslaví svoji premiéru na podzimním autosalonu ve Frankfurtu a do prodejů nastoupí vzápětí.

Cenu Rapidu Spaceback automobilka zatím nezveřejnila. Škoda ji pravděpodobně zveřejní v září při světové premiéře ve Frankfurtu. Cena klasického Rapidu v edici Fresh nyní začíná na 269 900 korunách.