Společnost DHL otevřela nový letecký terminál v Mošnově

Logistická společnost DHL zahájila provoz v novém moderním leteckém terminále v Ostravě-Mošnově. Terminál je součástí nového multimodálního logistického centra s přímým napojením na mezinárodní letiště Leoše Janáčka. Přestěhování do nového terminálu zajistí výrazné rozšíření doby obsluhy v regionu a umožní zásilky dříve doručit a později vyzvednout.

„Od začátku našeho působení na letišti v Mošnově, což bylo v roce 1998, se nám každoročně daří navyšovat přepravní objemy a my se těmto nárůstům musíme uzpůsobovat nejen typy letadel, které k přepravě využíváme, ale také lepším technickým a provozním zázemím. Jen tak můžeme i nadále poskytovat spolehlivé a kvalitní služby našim zákazníkům”, říká Ian Wilson, generální ředitel DHL Express CZ a SK.

Od 5. června 2006 zavedla DHL nové letecké spojení s největším evropským překladištěm DHL v německém Lipsku. Společně s asijským Hongkongem a americkým Wilmingtonem jde o jedno ze tří nejdůležitějších přepravních center v rámci celosvětové sítě společnosti DHL. „Pravidelná linka Ostrava – Lipsko – Ostrava je od svého zavedení velkou konkurenční výhodou v oblastech Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje. Přes překladiště v Lipsku máme propojenou oblast střední a severní Moravy s celým světem,“ vysvětluje Michal Rákos, ředitel Hubs & Gateways CZ.

Terminálem ročně projde téměř půl milionu kusů zásilek přepravovaných mezinárodní sítí DHL Express. V provozu terminálu DHL je zaměstnáno v nejsilnější směně celkem 47 stávajících zaměstnanců, z toho v administrativě 39 zaměstnanců a ve skladu osm zaměstnanců. Vnitřní dispozice areálu umožňuje přepravu nákladu i pomocí kamionů. Investice do budovy se pohybují kolem pěti milionů korun.