Starší výtah se rozhodně vyplatí vyměnit

Každý z provozovatelů výtahů se dříve nebo později dostane do situace, kdy technický stav výtahu bude vyžadovat částečnou nebo úplnou modernizaci.

Je mnoho způsobů, jak výtah modernizovat, ale nejefektivnější modernizací přes dvacet let starého výtahu, který žádnou rekonstrukcí neprošel, je kompletní výměna výtahové technologie za novou. Jedině kompletní výměnou celé technologie lze odstranit veškerá bezpečnostní rizika zastaralých technologií, jako jsou například chybějící kabinové dveře, dvojčinná brzda, nevyhovující šachetní dveře, nevyhovující bezpečnostní prostory v šachtě včetně jejího opláštění a další rizika.

Dalším důležitým faktorem modernizace je energetická náročnost pohonů, která výměnou harmonizuje s normami EU. V letošním roce začíná platit úprava normy ČSN 81-1, která definuje povinnosti pro bezpečnostní řešení výtahů instalovaných do šachet s nedostatečnou bezpečnostní úrovní. Jedná se hlavně o nízké horní přejezdy a mělké prohlubně především opláštěných šachet. Jedině opláštěná šachta nabízí možnost prodloužení konstrukce a zvětšení kabiny na maximum. U betonových šachet panelových domů toto není bohužel reálné, ale přesto se nabízí jiná řešení, jak kabinu maximálně zvětšit a zvýšit tak přepravní kapacitu.

#####Nový výtah ušetří elektřinu

Nový výtah je nehlučný a při nižší spotřebě se jeho kabina i nosnost zvětší. Modernizací se naskýtá příležitost změnit celkový vzhled výtahu. Společnost ThyssenKrupp Výtahy přistupuje ke každé modernizaci individuálně. Používá nejmodernější technologie, pohony, lana. Nabízí zákazníkovi komplexní přístup při modernizaci a kompletní servis všech typů výtahů bez ohledu na značku. Společnost klienta navštíví a na základě jeho požadavků zpracuje cenovou nabídku.