Stát vypsal tendr na stavbu dálnice Přerov – Lipník

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo výběrové řízení na stavbu dalšího úseku dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou. Přepokládaná cena zakázky činí pět miliard korun bez DPH. Práce mají začít letos v srpnu a skončit v létě 2015, uvádí věstník veřejných zakázek.

„Jde o novostavbu čtyřpruhé dálnice kategorie D26,5/120 v délce 14,3 kilometru se třemi mimoúrovňovými křižovatkami,“ popisuje ŘSD. Mimoúrovňové křížení bude v místech Žernov, Trnávka a Bohuslávky. Součástí stavby je také velké oboustranné odpočívadlo. Akce je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava.

Zadavatel požaduje k zajištění plnění povinnosti uchazečů vyplývajících z účasti v zadávacím řízení po podání nabídky jistotu podle zákona ve výši 90 milionů korun. Dodavatel musí realizovat minimálně 55 procent objemu zakázky vlastními kapacitami, nikoli prostřednictvím subdodavatelů. Kritériem při výběru je především nabídková cena, doba záruky má váhu pouze deset procent. Lhůta pro doručení nabídek je 2. července.