V Pardubicích opraví hlavní průtah za více než 100 milionů

Pardubický kraj získal evropské peníze, za které bude v příštím roce provedena potřebná rekonstrukce hlavního tahu krajským městem. Práce poběží od Zborovského náměstí po Masarykovo náměstí a navazující ulice Teplého na Duklu. Informoval o tom krajský úřad. Náklady mají přesáhnout 100 milionů korun.

„Úspěšní jsme byli i v získání peněz u Státního fondu dopravní infrastruktury na rekonstrukci dalšího úseku zmiňovaného tahu, a to od mostu Pavla Wonky přes Polabiny až ke Globusu. Získali jsme 75procentní dotaci na provedení takzvaného tichého krytu vozovky. Ten na komunikaci s téměř 25 tisíci vozy denně sníží hlučnost a zatížení pro blízké bytové domy i univerzitu,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Línek. Rada kraje bude na svém zasedání 23. srpna řešit, jak zajistit spolufinancování z letošního rozpočtu ve výši necelých 10 milionů korun.

Pardubický kraj již v minulém období provedl v centru Pardubic nákladnou rekonstrukci Wonkova mostu a Masarykova náměstí. Na ně bude nynější rekonstrukce obou úseků navazovat. „Pokud se nevyskytnou problémy, úsek od mostu po Globus by se měl dočkat nového krytu vozovky se sníženou hlučností ještě letos,“ uzavírá Línek.