Vítr a déšť polámal desítky stromů

Vydatné deště způsobily v úterý ve Zlínském kraji řadu komplikací v souvislosti se spadenými stromy. Stromy brzdily dopravu, ohrožovaly elektrické vedení a blokovaly i železniční trať.

Nejhorší byla situace na Zlínsku a Vsetínsku. „V několika obcích regionu přistoupili starostové k preventivním protipovodňovým opatřením a přípravám na problémy s dešťovou vodou,“ poznamenal Mitáček. Hasiči odstraňovali stromy a větve například v obci Zádveřice-Raková, polovinu vozovky zablokoval spadlý strom ve Valašské Bystřici, podobná situace byla i v Prostřední Bečvě na silnici na Hutisko - Solanec. Stromy záchranáři likvidovali i v Trnavě u Zlína, v Zubří či v Rožnově pod Radhoštěm. „V Rožnově spadl strom na dráty elektrického napětí, v obci Hutisko-Solanec zase stromy napadaly na fotbalové hřiště. Spadlý strom blokoval také cestu na Makov v Horní Bečvě,“ doplnil Mitáček.V Zubří strom blokoval kolejiště ve směru na Rožnov pod Radhoštěm, na pomoc vyjeli drážní hasiči z Přerova.
Záchranáři zasahovali také u jiných případů, například v Růžďce byla naplavena část pole s bahnem do rodinného domu, ve Vidči čistili dobrovolní hasiči kanalizační vpusti a uvolňovali průtok dešťové vody a v Bánově zase hasiči odčerpávali vodu.