Výstavba další stovky bytů v Horních Měcholupech zahájena

Výstavbu další etapy rezidenčního areálu Nové Měcholupy zahájila česká developerská společnost Ekospol. Nové Měcholupy III nabízí celkem 93 nových bytů. V době zahájení stavby je prodáno více než 89 % celé etapy, v nabídce zbývá už jen posledních 10 bytů, oznámil Ekospol.

„Vzhledem k situaci na trhu jsme naši lokalitu Nové Měcholupy, v níž dohromady postavíme zhruba 700 bytů, koncipovali jako startovací bydlení – tedy kvalitní a cenově dostupné nové byty nejen pro zájemce o nové bydlení, ale i pro ty, kteří se dosud rozhlíželi jen po secondhandovém trhu,“ říká předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec. Kromě zájmu o nové byty z řad singles, mladých párů a začínajících rodin, pro něž Ekospol tento koncept startovacího bydlení původně vymýšlel, kupují přibližně čtvrtinu bytů také realitní investoři a lidé, kteří se nechtějí spoléhat na penzijní systém a koupí druhého či dalšího bytu na pronájem se snaží zabezpečit na důchod.

Bytový areál Nové Měcholupy vyrůstá v tradiční a žádané rezidenční lokalitě v blízkosti Hostivařské přehrady mezi ulicemi Janovská a Hornoměcholupská. Všechny byty jsou orientovány do klidné stávající zástavby se vzrostlou zelení a kompletní občanskou vybaveností včetně dětských hřišť, mateřských a základních škol a obchodů.