Zájem o nové iPhony je rekordní, Apple jich za tři dny prodal 10 milionů

Fronta na nový iPhone 6 před Apple store v Berlíně

Fronta na nový iPhone 6 před Apple store v Berlíně Zdroj: ctk/AP

Zákazník, který si chce koupit nový iPhone 6, spí před Apple store v kalifornském Palo Altu
Fronta na nový iPhone 6 před Apple store v Londýně
Lidé čekají v Mnichově na nákup nového iPhonu 6
nový iPhone 6
Apple store
15
Fotogalerie
Americká technologická společnost Apple prodala během pouhých tří dnů od uvedení na trh více než deset milionů nových chytrých telefonů iPhone. Zájem o novinku Applu tak pokořil všechny dosavadní rekordy.

Apple nových telefonů iPhone 6 a iPhone 6 Plus ve Spojených státech, Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Hongkongu, Japonsku, Portoriku, Singapuru a Británii. Tento týden se mají přístroje začít prodávat v dalších dvou desítkách zemí, Česká republika mezi ně ale nepatří.

Apple . Přístroje mají výrazně větší displej než jejich předchůdci. Jsou také rychlejší a jejich baterie mají delší životnost.

Generální ředitel podniku Tim Cook upozornil, že poptávka po nových telefonech překonala očekávání firmy. Prodej podle něj mohl být ještě vyšší, kdyby byly k dispozici větší zásoby telefonů, píše agentura Reuters.

„Tvrdě pracujeme na co nejrychlejším vyřízení objednávek,“ prohlásil Cook. Firma již minulý týden varovala, že řada zákazníků ve Spojených státech bude kvůli silné poptávce muset na nové iPhony čekat až do příštího měsíce.

Zahájení prodeje iPhonu 6 v Berlíně

Čtěme také: