Zdeněk Pečený: Stále jste členem OK Plus?

Airbus A320 ČSA přistává na pražském letišti

Airbus A320 ČSA přistává na pražském letišti Zdroj: E15 Stepan Bruner

Až komicky dnes působí dotazy na členství ve věrnostním programu, pokud si kupujete letenky na webu Českých aerolinií. Otázka „Ještě nejste členem OK Plus?“ není na místě. Je třeba se ptát, kdo je nadále členem programu OK Plus. ČSA totiž loni přistoupily ke značné úpravě pravidel, kdy všechny nalétané míle ve věrnostním programu propadnou po dvou letech bez ohledu na skutečnost, jak často s ČSA létáte.

Standardním přístupem je platnost všech mil tři roky, která se posouvá s každým letem s danou společností, stačí tedy letět jednou za tři roky a všechny míle vám zůstávají další tři roky. To se ale ČSA nelíbilo. V první vlně loni v říjnu tak ČSA připravily letité klienty, kteří nestihli své míle – často kvůli pracovnímu vytížení – před říjnovým termínem proletět, o statisíce mil, které sbírali celé roky.

Nyní zvyšují ceny bonusových letenek. Dalším krokem a eliminaci posledních desítek věrných zákazníků bude zkrácení platnosti mílí na jeden měsíc a zdražení letenek do poptávaných destinací na 100 tisíc mil.

Těžební společnost NWR, kterou z velké časti vlastní podnikatel Zdeněk Bakala, sice v posledním loňském kvartále prodělala téměř 50 milionů eur, už nás ale opět krmí pohádkou o získání pozice uhelného lídra regionu. Kdy že jsme to už slyšeli? Pravděpodobně, když NWR před pěti lety vstupovala na burzu za 426 korun za akcii, následně se prodávala i za více než 600 korun a dnes? Jedna akcie NWR se dá pořídit za méně než 80. Další pokračování pohádky o růstu nás tedy pravděpodobně čeká při ceně 20 korun za akcii.