Glosa Petra Peška: Pusťte se do sebe

U soudu s Hradem uspěl: Boj o informace ke Klausově amnestii nevzdám, říká Michálek

U soudu s Hradem uspěl: Boj o informace ke Klausově amnestii nevzdám, říká Michálek Zdroj: Blesk.cz - Daniel Černovský

Poslanec za Piráty Jakub Michálek věnoval premiéru Babišovi na schůzi Poslanecké sněmovny toustový chléb značky Penam (4. 6. 2019)
Pirát Jakub Michálek s přítelkyní Míšou na prvního máje
Pirát Jakub Michálek ve Sněmovně
Pirát Jakub Michálek během debaty při návrhu na vyslovení nedůvěry vládě (23.11.2018)
5
Fotogalerie

Piráti jsou nejnovějším důkazem, že na rčení o revoluci požírající vlastní děti něco bude. Strana si nasadila vysokou laťku – od naprosté odlišnosti politického stylu až po neposkvrněnou transparentnost. O to více na ni teď dopadají aférky.

Začalo to schůzkami dnes už bývalé šéfky pražských pirátských zastupitelů s manažerem firmy zaháčkované v pražském mobiliáři. Pak přišel zveřejněný vnitrostranický mail s množstvím vulgarit sakra větším než malým. A nyní volání po odchodu Jakuba Michálka, který se prý chová arogantně a šikanuje své podřízené, z vedení strany.

Pro politické soupeře je to samozřejmě důvod ke škodolibosti. Ve skutečnosti prostě splaskla bublina, kterou nafoukli sami Piráti. Tedy dojem, že to je taková parta kamarádů a nadšenců, kteří nejsou „jako oni“, nejde jim o prebendy a nemají nezdravé vazby na byznys. K jejich smůle se ten obraz hroutí dříve, než si vyzkoušeli vládní angažmá.