Zápisník Jana Vávry: Nepodléhat tlaku

zápisník, Jan Vávra

zápisník, Jan Vávra Zdroj: E15

Pár dní po schválení tzv. lex Babiš se už šéf ANO na Facebooku šibalsky ptá fanoušků, co má tedy s těmi akciemi Agrofertu a Mafrou udělat. Uživateli nejlépe hodnocená odpověď se nese v duchu, že Babiš nemá důvod zbavovat se poctivě nabytého majetku.

Snadno si lze tedy představit, že pro některé voliče ANO neznamená Babišův střet zájmů problém, ale naopak jistotu, že jejich oblíbenec má dostatek moci a prostředků k prosazování dobra. Tím spíše, když Andrej Babiš prý není politik a nepotřebuje krást. A pak že se v nejateističtějším národě na světě nedaří víře ve všemocné entity.

„Nejvlivnější žena českého internetu“ (podle časopisu Forbes) Tereza Hodanová, známější jako youtuberka pod přezdívkou Teri Blitzen, mění svou tvorbu. Otázkou bude, jak moc radikálně. Ve videoblogu totiž zdůrazňuje, jak důležité je pro dospívající přijímat sebe sama a nepodléhat tlaku okolí a ideálu krásy.

Ze strany youtuberky s téměř 400 tisíci odběrateli jde o chvályhodnou iniciativu. Znamená to ale, že skončí s návody na nanášení nejrůznějších druhů šminek? Vyrovnaná osobnost přece umělé zkrášlování nepotřebuje.

Server katarské televize al-Džazíra si všiml, že v Česku se v celoevropském srovnání nadprůměrně „daří“ gamblerství a alkoholismu. Vyhlášený český zázrak v podobě piva levnějšího než voda holt nese i negativní rysy.