Zápisník Jiřího Liebreicha: Vysoké české señoritas

Boeing 737 MAX absolvoval v USA nové testy (29. 6. 2020)

Boeing 737 MAX absolvoval v USA nové testy (29. 6. 2020) Zdroj: Reuters

Boeing 737 MAX absolvoval v USA nové testy (29. 6. 2020)
Boeing 737 MAX jde na přistání na letiště Boeing Field po letových testech v Seattlu. Výrobce tím pokročil v úsilí navrátit uzemněné stroje do běžného provozu.
Odstavené Boeingy 737 MAX
Boeingy 737 MAX American Airlines odstavené na letišti v Tulse
Šéf FAA Steve Dickson, který dříve pracoval jako pilot pro Delta Air Lines, otestoval Boeing 737 MAX po provedených úpravách osobně
6
Fotogalerie

Jestli mají aerolinky svého boha, vyznačuje se krutým smyslem pro humor. Loni jim sebral výnosnou hračku Boeing 737 MAX 8. Skoro to budilo dojem, že nic horšího letectví potkat nemohlo. 

A ejhle. Technici dnes probouzejí stovky MAX k životu, dopravci ale radostí nejančí. Téměř dvouleté - historicky nejdelší - uzemnění je připravilo o stroj v době, kdy se ještě zgusta létalo. Nyní, uprostřed největší krize letectví, dostávají boeingy znovu zelenou. "Hurá".

Loni uzemňovaly úřady, letos příroda. Úplně pustá ale obloha není. Někteří Češi například volí útěk do exotiky. Mimo jiné do Mexika. Při jeho návštěvě mi kdysi sympatický číšník pravil: „Á, republika čéka. Beautiful señoritas. But tall.“ Návrat vícero turistů z Česka by dnes jistě uvítal celý Yucatán. Byť jsou Češky v průměru o osm centimetrů vyšší než tamní señoritas.