Už měsíc pro vás připravujeme E15 Cast. Poslechněte si pět nejlepších rozhovorů

Šéfredaktor E15 a moderátor E15 Castu Nikita Poljakov.

Šéfredaktor E15 a moderátor E15 Castu Nikita Poljakov. Zdroj: Michaela Szkanderová

Dana Drábová v E15 Castu mluvila o roli ruské firmy Rosatom při dostavbě jaderné elektrárny Dukovany.
Jan Rúžička přiblížil technologické inovace, které se začínají uplatňovat ve zdravotnictví.
Ministryně financí Alena Schillerová mluvila v E15 Castu o státním dluhu a o tom, jaké daně bude třeba ke snížení schodku státního rozpočtu.
Zakladatelka Světa bedýnek Jana Bínová s Nikitou Poljakovem mluvila o tom, jak pandemie ovlivnila její byznys s lokálními potravinami.
Ekonom a bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer v E15 Castu mluvil o tom, jak by měli Češi změnit svoje uvažování o byznysu.
6
Fotogalerie

Od začátku května pro vás v E15 připravujeme krátký ranní podcast E15 Cast, ve kterém rychle a kompaktně zachycujeme nejdůležitější změny, které hýbou ekonomikou, byznysem i světem. Šéfredaktor Nikita Poljakov každý všední den vybírá tři zásadní zprávy z obsahu E15 a ještě jednu byznysovou novinku jako tečku. Především ale mluví s podnikateli, odborníky nebo politiky a bez novinářských klišé se jich ptá na jednu zásadní otázku: do jaké doby vstupujeme a co se to kolem nás momentálně děje. 

E15 Cast můžete poslouchat každý všední den od šesti hodin ráno ve všech podcastových aplikacích i na webu E15. Tady je výběr pěti podcastů, které vám zatím mohly uniknout. Pokud chcete mít přehled a poslouchat náš krátký podcast o velkých proměnách byznysu, sledujte nás na Spotify i Apple Podcasts

Na začátku května mluvil Nikita Poljakov s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou, která sice přiznala, že by nemusela dávat veřejně najevo svůj názor, přesto jasně řekla, že je firma Rosatom, kandidát na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany, tlačená ruskou státní propagandou.

Jan Růžička, chief external affairs officer skupiny Home Credit a expert na transformaci zdravotnictví, se připojil z Hongkongu a v rozhovoru poslal zběsilý závod o výrobu vakcín a především rozsáhlé technologické změny, kterými v současnosti prochází zdravotnictví ve světě a které se už brzo dostanou i do České republiky. 

Do E15 Castu ale chodí i politici. V jednom z nejposlouchanějších dílů mluvila ministryně financí za ANO Alena Schillerová. Téma bylo jasné: státní dluhy a kdo je zaplatí. Jak se po volbách zvýší daně, jestliže bude financím dál šéfovat Alena Schillerová?

V E15 Castu se objevují a budou objevovat i lidé z praxe, kteří založili svoje firmy od nuly a postupně se vypracovali do zajímavých pozic. Mezi takové patří i Jana Bínová, spoluzakladatelka společnosti Svět bedýnek. Ta s Nikitou Poljakovem mluvila nejenom o tom, jak její byznys s lokálními potraviny ovlivnila pandemie. 

O tom, jakým způsobem by měli Češi změnit svoje uvažování o investicích a proč je banka pro peníze to nejhorší možné místo mluvil v E15 Castu bývalý guvernér České národní banky a ekonom Generali CEE Holdingu Miroslav Singer.