Objevte výhody svařování magickou metodou v Polsku!

Zdroj: Freepik.com

Najít partnera, který vám včas dodá kvalitní díly s pevnými sváry je náročné. Řada společností, která nabízí kvalitní ruční práci má totiž obsazeno na měsíce dopředu a na sklad v rámci konceptu úzké výroby vyrábí jen zřídka. Dodavatele je tak často nutné hledat i za hranicemi, třeba v Polsku, kde můžete najít skutečné specialisty na svařování!

Vybírejte dodavatele s rozvahou, a to i podle nabízených metod svařování

Svařování je velmi náročnou disciplínou a přední odborníci v oboru jsou často oprávněně nazýváni mistry. Než se však rozhodnete pro určitého dodavatele, měli byste vědět, jaké metody svařování poskytuje a zda jsou vhodné i pro váš podnik. Stále větší oblíbenosti se v současné době těší svařování metodou TIG a MAG. Jaký je mezi nimi rozdíl a kde nachází tyto sváry své uplatnění?

Svařování TIG – precizní a maximálně estetická práce od těch nejzkušenějších

TIG svařování je metoda, díky níž je možné vytvořit pevný a spolehlivý svár i na těch nejodolnějších materiálech. Obecně se mezi ně řadí nerezová ocel, černá ocel, mosaz, bronz ale i hliník.

Kouzlo této metody spočívá v preciznosti a použití speciální netavné elektrody v inertní atmosféře. TIG svařování spočívá tedy spočívá v užití wolframové elektrody v inertní atmosféře, která je tvořena v zásadě argonem. Při TIG svařování mohou a nemusí být použity další tavné materiály ve formě drátů z obdobného materiálu. V případě užitích přídavných tavných materiálů vzniká tzv. tavná housenka.

Obecně totiž platí, že TIG svařování nachází své uplatnění především v případech, kdy má být docíleno pevných švů, které mají být zároveň vysoce estetické, protože je možné docílit sváru bez tzv. rozstřiků. K tomu je nutné, aby byl svářeč dostatečně kvalifikován a měl bohaté zkušenosti.

TIG svařování se řadí mezi nejsložitější svařovací metody, kdy musí svářeč dosáhnout dokonalé souhry práce obou rukou. V jedné ruce totiž drží svářeč hořák, s nímž je vytvářen svařovací oblouk, ve druhé ruce pak přídavný materiál, který se při střetnutí s obloukem odtavuje a vytváří požadovaný tvar sváru.

Právě v ohledu na náročnost této metody je možné označit svařování TIG za magickou metodu svařování. Obecně se sváření metodou TIG doporučuje pouze u tenčích materiálů, a to do tloušťky 4 mm. V ostatních případech je vhodné použít třeba svařování MAG.

V případě TIG svařování se můžete setkat také s označením WIG. Mezinárodní označení TIG totiž pochází z angličtiny, označení WIG je pak z němčiny.

Z již výše zmíněných důvodů je často nutné hledat spolehlivé dodavatele a obchodní partnery nejen v oblasti strojírenství v zahraničí. Proto často společnosti hledají svařování metodou TIG v Polsku.

Proč odborníky na svařování metodou TIG v Polsku?

Možná vás to překvapí, ale svařování magickou metodou v Polsku hledá stále více firem, které jsou si vzájemně konkurenty. Udržte tak svoji konkurenceschopnost na maximu a prověřte i své možnosti.

Třeba budete příjemně překvapeni, protože řada firem včetně specialisty na svařování Merkson vyrábí tisíce různých součástek i na sklad. Ačkoli může být TIG sváření v současné době prováděno mechanicky, ale hlavně automaticky, přední odborníci si stále potrpí na poctivou ruční práci. Stejně tak je tomu ve společnosti Merkson.

Svařování MAG – nejrozšířenější způsob pro pevné sváry u většiny materiálů

Univerzálním způsobem svařování různých kovů je dnes metoda MAG, která nachází uplatnění nejen v kovozpracujícím průmyslu, ale i při výrobě ocelových konstrukcí, různých nádrží, ale i v automobilovém průmyslu, a dokonce i při stavbě lodí.

Ruční MAG svařování s aktivním plynem nachází své uplatnění především v oblasti sváření nízko-, středně- a vysokolegovaných ocelí. MAG svařování lze používat ke svařování různých tlouštěk materiálů, ale i rozličných tvarů součástek.

Princip MAG svařování spočívá je založen na práci v ochranné atmosféře, kterou tvoří nejčastěji CO2. Díky tomu je svár chráněn před oxidací vzduchem, protože tzv. tavná lázeň vůbec nepřichází do styku s atmosférickým kyslíkem.

Při MAG svařování se používá stejnosměrný proud a tavná elektroda, která má charakter nekonečného drátu, protože se zároveň jedná o přídavný materiál do sváru. Ochranný plyn je pak do místa sváru veden ohebnými hadicemi z tlakových láhví. Výsledkem jsou pevné spoje na různých kovových materiálech.

Ačkoli je MAG svařování osvědčenou metodou má určité nevýhody, mezi které se řadí vznik rozstřiků, náchylnost k provaření a porozitě či citlivost na vlhkost či rez.