Vyzrajte na zdražování s jiným dodavatelem energie

Zdroj: SPP CZ, a.s.

Jakmile začnou růst ceny energií, celá řada dodavatelů neváhá a automaticky zvyšuje zálohy. Bylo by to pochopitelné, pokud by se nejednalo o neúměrná navyšování. Proto i přechod k jinému dodavateli energií může znamenat slušnou úsporu. Dejte si ale pozor na faktory, podle kterých vybíráte.

Dodavatel energie je důležitou součástí každé domácnosti. Ovlivňuje rodinný rozpočet a výrazně také to, jakou pohodu doma máte. Vybrat si toho správného dodavatele  je tedy naprosto klíčové pro celkovou spokojenost. V dnešní době jde o čistě administrativní záležitost, která vám ale může přinést tisíce korun.

Kdo je nejlevnější dodavatel energie?

Takovou otázku si logicky pokládá každý, kdo se chystá na změnu. Ale dejte si pozor – nejlevnější automaticky neznamená nejlepší dodavatel energií. Někdy to bude dokonce naopak. Vaše pozornost by měla směřovat také na:

  • počet zákazníků,
  • jednoduché a srozumitelné podmínky,
  • možnost vyřizování online,
  • samoodečet
  • nebo doprovodné služby.

Právě servis spousta zákazníků opomíjí. Přitom v dobách krize je právě tento aspekt velmi klíčový. Neméně důležitým faktorem je pak nastavení doby trvání smlouvy. V případě, že jste narazili na spolehlivého dodavatele, budete mít možnost si vše nastavit podle vlastních preferencí. Pokud nikoliv, pravděpodobně nejednáte se solidní společností.

Levný plyn až do roku 2025? Existují i takoví dodavatelé

Energie pro domácnosti jsou z hlediska celkového zdražování tématem číslo jedna. Přesto se na trhu najdou i dodavatelé energie, u kterých na vyšší ceny nenarazíte. Například dodavatel elektrické energie a plynu SPP nyní nabízí produkt, se kterým můžete ušetřit tisíce korun.

SPP CZ, a.s.

Přidáte-li 15 dní na rozmyšlenou – ano, i po dvou týdnech od zahájení dodávek lze od smlouvy bez problému odstoupit – jedná se o zajímavou cestu, jak domácímu rozpočtu ulevit.

Jak probíhá změna dodavatele energií

Rozhodli jste se vzít hospodaření do vlastních rukou? Pak bude vhodné nejprve provést srovnání dodavatelů elektřiny a plynu. Díky online aplikacím jde o jednoduchý způsob, jak si relevantní dodavatele vyfiltrovat. Jakmile vás některý zaujme, spočítejte si úsporu přímo na webu dané společnosti.

Samotný přechod pak probíhá následovně:

  1. Výpověď smlouvy u stávajícího dodavatele
  2. Přepis energií (lze provést i s plnou mocí)
  3. Nastavení podmínek (hlavně do nich mluvte)
  4. Nové platební údaje  

U plynu i elektřiny jde v zásadě o totožný postup. A jak vidíte, vcelku jednoduchý. Proto se nebojte udělat krok za levnější energií. Stojí to jen trochu času, který se vám několikrát zúročí.