Nacher: Ať to vládní koalice v Praze spolu zkouší. Jsem zvědav, jak Piráti dodrží své sliby

Patrik Nacher, Ano

Patrik Nacher, Ano Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Patrik Nacher, ANO
Příjezd poslance Patrika Nachera do volebního štábu ANO
Příjezd poslance Patrika Nachera do volebního štábu ANO
Příjezd poslance Patrika Nachera do volebního štábu ANO
Příjezd poslance Patrika Nachera do volebního štábu ANO
8
Fotogalerie

Pro hnutí ANO jsou výsledky v Praze úspěchem. Pokud nepřesáhneme dvacet procent, budu přemýšlet, co jsme mohli udělat víc, řekl ve štábu hnutí ANO lídr pražské kandidátky hnutí ANO Patrik Nacher. Zdůraznil také, že koalice Spolu bude podle něj jednat s Piráty o nové vládě nad hlavním městem „v ponižující pozici“.

Jak hodnotíte výsledky voleb v Praze?

V Praze je to vždycky těžký souboj, když se podíváte na výsledky ve volbách v posledních čtyřech letech. Minule jsme skončili na pátém místě, teď jsme na místě druhém. V tomto jsme dělali maximum, co jsme mohli. Už jsem slyšel, že se v první chvíli bude jednat na půdorysu současné vládní koalice, nechť to kolegové zkoušejí. Já jsem strašně zvědav, jak ty své předvolební sliby dodrží Piráti a Praha sobě ve vztahu k subjektu, který zřejmě vyhrál. Když půjdeme jako hnutí ANO tímto tempem, můžeme příště v Praze vyhrát. 

Co říkáte hlasům z koalice Spolu, jmenovitě lídrovi Bohuslavu Svobodovi či trojce kandidátky Zdeňku Zajíčkovi, kteří tvrdí, že budou chtít utvořit koalici s Piráty a Starosty?

Byť je to skutečně rozhodnutí na kolegovi Svobodovi a hnutí Spolu, tak je to na také na ostatních, jestli dodrží to, co slibovali před volbami. Jelikož Piráti třeba vyloučili spolupráci až s pěti z těch prvních deseti lidí, kteří kandidovali za Spolu. Uvidíme, zda pravděpodobný vítěz Spolu bude v této poněkud ponižující pozici jednat s partnery, kteří jim moralizují jejich kandidáty. 

Kdy začne vyjednávání?

Já ani nikdo z nás zatím s nikým nevyjednáváme. 

Po příjezdu do volebního štábu jste mluvil o tom, že výsledek pod dvacet procent by byl pro vás osobním neúspěchem. Co když těch dvacet procent tedy nakonec nezískáte?

Já to rozděluji. Pokud jde o hnutí ANO, tak je to nesporně úspěch. Oproti minulým volbám je to o čtyři a půl procenta více. Můj osobní cíl ale byla dvojka na začátku. Budu to tedy brát jako svoje osobní zklamání, budu přemýšlet o tom, co jsme mohli udělat více, jestli jsme nemohli více agitovat v ulicích.