Šéf Facebooku Zuckerberg pobláznil sítě. Svou kozu pojmenoval Bitcoin

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg pojmenoval svoji kozu Bitcoin. Vyvolal tak na internetu spekulace, že se chystá investovat do nejsledovanější kryptoměny.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg pojmenoval svoji kozu Bitcoin. Vyvolal tak na internetu spekulace, že se chystá investovat do nejsledovanější kryptoměny. Zdroj: e15.cz

Bitcoin v úterý posílil o bezmála tři procenta a dosáhl hodnoty téměř 56 756 dolarů.
2
Fotogalerie

Spoluzakladatel a šéf Facebooku Mark Zuckerberg vyvolal tento týden na internetu pořádný humbuk. Stalo se tak poté, co jeden z nejbohatších lidí světa zveřejnil na sociální síti fotografii svých nových a trochu neobvyklých domácích mazlíčků – koz Max a Bitcoin. Druhé jméno vyvolalo spekulace, zda se Zuckerbergova společnost nechystá investovat do nejznámější kryptoměny.

Mezinárodní kryptokomunita má o významu sdělení jasno. Zuckerberg se podle mnoha příspěvků na sociálních médiích chystá nakoupit bitcoin, o čemž by mohl oficiálně informovat třeba koncem května na pravidelném výročním mítinku s akcionáři Facebooku.    

Někteří jedinci šli ve spekulacích ještě dále a domnívají se, že Facebook již možná do bitcoinu tajně investoval. „Chce nám Mark Zuckerberg pojmenováním svých koz říci, že je bitcoinový maximalista?“ napsal kupříkladu na Twitter známý influencer a investor do bitcoinu Anthony Pompliano. 

Server Business Insider připomíná, že o koketování Facebooku s nákupem bitcoinu se na sítích živě hovořilo už před měsícem. Samotná firma ani Zuckerberg ovšem záměr pořídit si nejsledovanější digitální měnu nikdy nepotvrdili. 

Facebook zároveň od roku 2017 vyvíjí vlastní kryptoměnu diem, dříve označovanou jako libra. Brzy má být uvedena na trh, a tak by teď investice do bitcoinu mohla být pro Zuckerbergovo podnikatelské impérium kontraproduktivní.

Někteří internetoví uživatelé zase zprávu vykládají jako výhrůžku. Zuckerberg totiž v roce 2011 prohlásil, že bude jíst pouze maso ze zvířat, která si sám zabije. Předloni tak údajně naservíroval vlastnoručně poraženou kozu šéfovi Twitteru Jackovi Dorseymu. 

Bitcoinu každopádně majitel Facebooku dobrou reklamu neudělal. Kurz populární kryptoměny se bezprostředně po zveřejnění jeho příspěvku propadl na 55 727,0 dolaru. Nakonec však posílil o bezmála tři procenta a o půlnoci z úterý na středu dosáhl hodnoty 56 755,9 dolaru.

Velkým fanouškem bitcoinu je například jiný světový boháč a šéf automobilky Tesla Elon Musk. Naopak miliardář a šéf Microsoftu Bill Gates investory před mamutími nákupy kryptoměn varoval.