FOTOREPORTÁŽ E15: V Holešovicích nepřestávají přibývat bistra, jádrem nového konceptu je udírna

Interiérem se hned po otevření line vůně bukového dřeva z udírny.

Interiérem se hned po otevření line vůně bukového dřeva z udírny. Zdroj: Michaela Szkanderová

Bistro Big Smokers obohatilo pražskou gastronomickou scénu před necelým měsícem.
Ze zákulisí nového bistra.
Velký ale decentní reklamní poutač zaujme na první pohled.
Spolumajitelé podniku Tomáš Oujezdský se Silvií Jackson.
"Maso pochází striktně od českých prověřených chovatelů, kteří si zakládají na správné stravě a zacházení se zvířetem," říká Oujezdský.
15
Fotogalerie

Gastronomická scéna v pražských Holešovicích se před necelým měsícem rozrostla o nové bistro. Podnik, jehož spolumajitelem je Tomáš Oujezdský z letenského Mr. HotDog, nabízí maso od českých farmářů vyuzené na bukovém dřevě.

Minimalisticky pojatý interiér vyplňuje vůně bukového dřeva linoucí se z udírny. Právě ta je, jak říká Tomáš Oujezdský, vlajkovou lodí nového konceptu Big Smokers.

„Na tomto projektu spolupracuji se Silvií Jackson (spolumajitelka podniku, pozn. red.). Jde o koncept, ke kterému jsme měli oba nějakým způsobem blízko a chtěli ho realizovat,“ dodává Oujezdský.

Prohlédněte si fotogalerii:

Ten před čtyřmi roky začal provozovat dnes už legendární bistro Mr. HotDog v Kamenické ulici. V případě Big Smokers padla volba na Holešovice nejenom kvůli vhodnému prostoru. Od 30. let minulého století na místě fungovala pekárna.

Rekonstrukce interiéru do dnešní podoby se stejně jako v případě letenského bistra chopili architekti Pavel Nový a Vít Svoboda z ateliéru 0,5 Studio.

Bistro sice funguje jako samoobsluha, přesto majitelé přisuzují značnou váhu i servisu. K objednávkám přidávají veškeré informace o ingrediencích.

„Maso pochází striktně od českých prověřených chovatelů, kteří si zakládají na správné stravě a zacházení se zvířetem. Zeleninu, máslo, mléko, vajíčka z místních zdrojů si pečlivě vybíráme. Pokud to jde, uvažujeme lokálně,“ uzavírá Oujezdský.

Chtěli byste rozjet vlastní gastropodnik? Objednejte si manuál E15 s praktickými tipy, jak na to. Dnes objednáte, další pracovní den máte časopis u sebe >>>

Video placeholde

Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15

Karlín, Smíchov, Holešovice... server E15 se mapování zajímavých bister či hospod věnuje dlouhodobě. Připomeňte si některé z předchozích fotoreportáží: